Nowy numer już w kioskach. Zobaczcie, co dla Was mamy!
na temat
tak było zawsze – mówimy, broniąc się przed zmianami. Ale czasem warto podjąć wyzwanie – felieton Maćka Weryńskiego, red. nacz. magazynu
plastikowe święto – myśląc o przeszłości i zmarłych bliskich, zapominamy o przyszłości naszej planety
dobra karma
kartoflane wariacje – tani, sycący, ogólnodostępny. Ziemniak – garść pomysłów na podanie go w oryginalny sposób
domowa piekarnia – bez glutenu nie oznacza niesmacznie. Przekonajcie się sami, próbując naszych bułek do burgerów i chlebków naan
gruba skóra, pyszne wnętrze: nastał czas dyniowego szaleństwa – trzy przepisy, które pomogą urozmaicić jesienny jadłospis
dietetyk odpowiada: strączki i suplementacja na diecie wege
foodsi – nowa aplikacja dla fanów zero waste
„Vege” rozmawia
przekonania ponad wszystkim – Agnieszkę Stachurską obserwują setki tysięcy osób w internecie. Często porusza w swoich mediach społecznościowych temat weganizmu Jak ludzie to odbierają?
ekologika
obcy nadchodzą – w Polsce pojawia się coraz więcej gatunków zwierząt do tej pory niewystępujących w naszej strefie klimatycznej
zwierzyniec
po psiemu – rozmawiamy z Piotrem Wojtkowem, współautorem książki „Słuchając psa”
mamka – historia ispirowana pewnym bykiem ze schroniska. To część cyklu Korabkowe Opowieści
futrzana inteligencja – jak to się stało, że lis stał się dla ludzi synonimem sprytu?
w czasoprzestrzeni
palmowa katastrofa – coraz większe połacie lasów tropikalnych przeznacza się pod plantacje palmy oleistej. Czym to grozi, pytamy eksperta, dr. hab. Andrzeja Węgla
kadry z życia – akcje uliczne „Klatka po klatce” otwierają ludziom oczy na cierpienie kur, których zabija się w Polsce miliard rocznie
teologia XXI wieku – czy Kościół dbał i dba o zwierzęta? Czy dieta chrześcijan powinna być
wegetariańska?
weganizm po wolkańsku – fanom popularnego serial science-fiction „Star Trek” weganizm nie jest obcy, choć niekoniecznie pod taką nazwą
przewodnik: klasyka na nowo – gdy dużej części z nas nie śniło się jeszcze o wegetariańskim jedzeniu,
stołeczna „Vega” już podawała bezmięsne dania kuchni Indii i okolic. Od 2016 roku w barze dostaniecie wyłącznie wegańskie jedzenie
terapia dźwiękiem – jak działa i co nam daje
książkowe nowości na listopad – recenzje
w drodze
magiczne południe – dlaczego warto pojechać na Dolny Śląsk? Powodów jest bez liku!
tak myślę
wiedza i czyn – co znaczy „żyć jak zwierzę”? Być szczęśliwym. Felieton