[wppb-login]

przeczytasz w numerze 11/2019

Weronika Książek
Październik30/ 2019

Nowy numer już w kioskach. Zobaczcie, co dla Was mamy!

na temat

tak było zawsze – mówimy, broniąc się przed zmianami. Ale czasem warto podjąć wyzwanie – felieton Maćka Weryńskiego, red. nacz. magazynu

plastikowe święto – myśląc o przeszłości i zmarłych bliskich, zapominamy o przyszłości naszej planety

dobra karma

kartoflane wariacje – tani, sycący, ogólnodostępny. Ziemniak – garść pomysłów na podanie go w oryginalny sposób

domowa piekarnia – bez glutenu nie oznacza niesmacznie. Przekonajcie się sami, próbując naszych bułek do burgerów i chlebków naan

gruba skóra, pyszne wnętrze: nastał czas dyniowego szaleństwa – trzy przepisy, które pomogą urozmaicić jesienny jadłospis

dietetyk odpowiada: strączki i suplementacja na diecie wege

foodsi – nowa aplikacja dla fanów zero waste

„Vege” rozmawia

przekonania ponad wszystkim – Agnieszkę Stachurską obserwują setki tysięcy osób w internecie. Często porusza w swoich mediach społecznościowych temat weganizmu Jak ludzie to odbierają?

ekologika

obcy nadchodzą – w Polsce pojawia się coraz więcej gatunków zwierząt do tej pory niewystępujących w naszej strefie klimatycznej

zwierzyniec

po psiemu – rozmawiamy z Piotrem Wojtkowem, współautorem książki „Słuchając psa”

mamka – historia ispirowana pewnym bykiem ze schroniska. To część cyklu Korabkowe Opowieści

futrzana inteligencja – jak to się stało, że lis stał się dla ludzi synonimem sprytu?

w czasoprzestrzeni

palmowa katastrofa – coraz większe połacie lasów tropikalnych przeznacza się pod plantacje palmy oleistej. Czym to grozi, pytamy eksperta, dr. hab. Andrzeja Węgla

kadry z życia – akcje uliczne „Klatka po klatce” otwierają ludziom oczy na cierpienie kur, których zabija się w Polsce miliard rocznie

teologia XXI wieku – czy Kościół dbał i dba o zwierzęta? Czy dieta chrześcijan powinna być
wegetariańska?

weganizm po wolkańsku – fanom popularnego serial science-fiction „Star Trek” weganizm nie jest obcy, choć niekoniecznie pod taką nazwą

przewodnik: klasyka na nowo – gdy dużej części z nas nie śniło się jeszcze o wegetariańskim jedzeniu,
stołeczna „Vega” już podawała bezmięsne dania kuchni Indii i okolic. Od 2016 roku w barze dostaniecie wyłącznie wegańskie jedzenie

terapia dźwiękiem – jak działa i co nam daje

książkowe nowości na listopad – recenzje

w drodze

magiczne południe – dlaczego warto pojechać na Dolny Śląsk? Powodów jest bez liku!

tak myślę

wiedza i czyn – co znaczy „żyć jak zwierzę”? Być szczęśliwym. Felieton

Komentarze

Featured
Chelsea Londyn otwiera wegański bar dla kibiców Arabia Saudyjska: trwają prace nad etycznym mlekiem Wiosłonos chiński. Powiedz mu „do widzenia” Robert Downey Jr. został weganinem Heura – poznajcie etyczne, wegańskie mięso z Barcelony Anglia: cyrki już bez dzikich zwierząt

Chelsea Londyn otwiera wegański bar dla kibiców

Klub z Londynu jako pierwszy spośród graczy Premier League zadbał o wegan: otwiera bar, w którym moż…

czytaj więcej

Arabia Saudyjska: trwają prace nad etycznym mlekiem

Książę Khaled, jeden z członków rodziny królewskiej panującej w Arabii Saudyjskiej, znany z wegański…

czytaj więcej

Wiosłonos chiński. Powiedz mu „do widzenia”

To największa słodkowodna ryba Chin. Niestety, według najnowszych publikacji naukowych można uznać j…

czytaj więcej

Robert Downey Jr. został weganinem

Robert Downey Jr. przechodzi na weganizm! Jak zażartował w wywiadzie „dla strączków i kasy”.

Akto…

czytaj więcej

Heura – poznajcie etyczne, wegańskie mięso z Barcelony

Hiszpański rząd zdecydował się, aby poprzeć wegański startup „Foods for Tommorrow” poprzez program N…

czytaj więcej

Anglia: cyrki już bez dzikich zwierząt

19 stycznia weszła w życie zmiana prawa przegłosowana pod koniec lipca ubiegłego roku. Cyrki występu…

czytaj więcej
Facebook
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar