[wppb-login]

przeczytasz w numerze 11/2019

Weronika Książek
Październik30/ 2019

Nowy numer już w kioskach. Zobaczcie, co dla Was mamy!

na temat

tak było zawsze – mówimy, broniąc się przed zmianami. Ale czasem warto podjąć wyzwanie – felieton Maćka Weryńskiego, red. nacz. magazynu

plastikowe święto – myśląc o przeszłości i zmarłych bliskich, zapominamy o przyszłości naszej planety

dobra karma

kartoflane wariacje – tani, sycący, ogólnodostępny. Ziemniak – garść pomysłów na podanie go w oryginalny sposób

domowa piekarnia – bez glutenu nie oznacza niesmacznie. Przekonajcie się sami, próbując naszych bułek do burgerów i chlebków naan

gruba skóra, pyszne wnętrze: nastał czas dyniowego szaleństwa – trzy przepisy, które pomogą urozmaicić jesienny jadłospis

dietetyk odpowiada: strączki i suplementacja na diecie wege

foodsi – nowa aplikacja dla fanów zero waste

„Vege” rozmawia

przekonania ponad wszystkim – Agnieszkę Stachurską obserwują setki tysięcy osób w internecie. Często porusza w swoich mediach społecznościowych temat weganizmu Jak ludzie to odbierają?

ekologika

obcy nadchodzą – w Polsce pojawia się coraz więcej gatunków zwierząt do tej pory niewystępujących w naszej strefie klimatycznej

zwierzyniec

po psiemu – rozmawiamy z Piotrem Wojtkowem, współautorem książki „Słuchając psa”

mamka – historia ispirowana pewnym bykiem ze schroniska. To część cyklu Korabkowe Opowieści

futrzana inteligencja – jak to się stało, że lis stał się dla ludzi synonimem sprytu?

w czasoprzestrzeni

palmowa katastrofa – coraz większe połacie lasów tropikalnych przeznacza się pod plantacje palmy oleistej. Czym to grozi, pytamy eksperta, dr. hab. Andrzeja Węgla

kadry z życia – akcje uliczne „Klatka po klatce” otwierają ludziom oczy na cierpienie kur, których zabija się w Polsce miliard rocznie

teologia XXI wieku – czy Kościół dbał i dba o zwierzęta? Czy dieta chrześcijan powinna być
wegetariańska?

weganizm po wolkańsku – fanom popularnego serial science-fiction „Star Trek” weganizm nie jest obcy, choć niekoniecznie pod taką nazwą

przewodnik: klasyka na nowo – gdy dużej części z nas nie śniło się jeszcze o wegetariańskim jedzeniu,
stołeczna „Vega” już podawała bezmięsne dania kuchni Indii i okolic. Od 2016 roku w barze dostaniecie wyłącznie wegańskie jedzenie

terapia dźwiękiem – jak działa i co nam daje

książkowe nowości na listopad – recenzje

w drodze

magiczne południe – dlaczego warto pojechać na Dolny Śląsk? Powodów jest bez liku!

tak myślę

wiedza i czyn – co znaczy „żyć jak zwierzę”? Być szczęśliwym. Felieton

Featured
Rynek wegańskich serów powiększy się o 300 proc. Boliwia: pierwszy wegański sklep "mięsny" z tradycyjnymi potrawami Eksperci: ograniczmy czerwone mięso! Wegańskie Chiny – czy to realne? Podejmij beznabiałowy challenge! M*** F*** czyli żyj bez mięsa!

Rynek wegańskich serów powiększy się o 300 proc.

Przewiduje się, że wegański przemysł serowy wzrośnie o ponad 300 proc. do 2030 roku.

Nic dziwnego…

czytaj więcej

Boliwia: pierwszy wegański sklep "mięsny" z tradycyjnymi potrawami

W Santa Cruz w Boliwii otwarto niedawno pierwszy wegański sklep „mięsny”, połączony z restauracją se…

czytaj więcej

Eksperci: ograniczmy czerwone mięso!

American Cancer Society wzywa do ograniczenia czerwonego i przetworzonego mięsa.

Opublikowane ost…

czytaj więcej

Wegańskie Chiny – czy to realne?

O tym, że wystąpieniu pandemii COVID-19 „pomogły” tzw. mokre targi, na których sprzedawane są zwierz…

czytaj więcej

Podejmij beznabiałowy challenge!

Badania wykazują, że trzy porcje mleka dziennie mogą zwiększyć ryzyko raka piersi nawet o 80 proc., …

czytaj więcej

M*** F*** czyli żyj bez mięsa!

Trend ograniczania mięsa w trakcie pandemii postanowiła wykorzystać marka Meatless Farm, która właśn…

czytaj więcej
Facebook