[wppb-login]

przeczytasz w numerze 10/2019

Weronika Książek
Wrzesień29/ 2019

Nowy numer już w kioskach. Zobaczcie, co dla Was mamy!

na temat

wegan przybywa (na szczęście) – felieton Maćka Weryńskiego

gra o los zwierząt – promują ważne idee, walczą o lepszy los zwierząt, dają przykład milionom fanów na całym świecie. Gwiazdom „Gry o tron” nie można odmówić empatii

dobra karma

swojskie jadło: kasza – przez lata zapomniana, a dziś wraca na polskie stoły

leśne aromaty: grzyby przypominają nam o mijającej ciepłej części jesieni i niechybnie zbliżającej się zimie

do ostatniej łyżki: zupy – polskie dobro narodowe. Jesienią, gdy dni stają się coraz krótsze, a pogoda surowsza, wracają do łask

danie na głowę: macie dość nudnych sałatek? Spróbujcie wersji na ciepło

jesienny jegomość – jego lekko słonecznikowy posmak zdobywa coraz więcej wielbicieli. Topinambur – warto dać mu szansę

jedząc za dwoje przepisy dla weganek w ciąży

„Vege” rozmawia

warzywa mnie inspirują: do swojej restauracji, którą co roku odwiedza ponad 750 tys. ludzi, wprowadził czysto roślinne posiłki. Rozmawiamy z Tadeuszem Müllerem

dietetyk Katarzyna Rećko odpowiada na pytania czytelników magazynu

ekologika

słomka sprawy nie załatwi: do ekologii trzeba podchodzić mądrze, a nie podążać ślepo za trendami

zwierzyniec

nie ma zgody: eksperymenty na zwierzętach to wielki biznes. Czy potrzebny?

ludzkie oblicze zwierząt: przedszkole dla malutkich nietoperzy. Fragment książki Vitusa Dröschera

jak wpływamy na zwierzęta a one na nas: międzygatunkowe zależności. Fragment książki „Manifest zwierząt. Sześć powodów, żeby okazywać więcej współczucia” Marka Bekoffa

słuchając psa – jak czytać psi język „po ludzku”

damy radę

cel to proces: nie wszystko od razu, czyli kilka słów o samodyscyplinie

trudniej ubrudzić sobie ręce: jak (nie) walczyć o prawa zwierząt? Fragment książki Tobiasa Leenaerta „Jak stworzyć wegański świat”

książkowe wegenowości – polecajki

w czasoprzestrzeni

pod kołami: jak powinniśmy się zachować, kiedy zobaczymy na drodze ranne zwierzę? przewodnik

zatoka wege: przegląd trójmiejskich restauracji przyjaznych roślinożercom. Z nami nie umrzecie z głodu

w drodze

miasto z duszą: taniec pojazdów i przechodniów uzależnia. Ludzie są przyjaźni, a pizza jedyna w swoim rodzaju. Neapol tętni życiem

z kociakiem na gapę: bywa, że podróże zmieniają życie. Czasem zupełnie inaczej, niżbyśmy to sobie wyobrażali. Dean Nicholson jest tego dobrym przykładem

tak myślę

chciały tylko spać: jeżeli przyszłość to nie weganizm,
to nie ma przyszłości

Komentarze

Featured
Weganizm coraz bardziej modny wśród sportowców Raport: Polacy chcą kupować ekożywność, nawet po wyższej cenie Coca-Cola i jej butelka z plastiku wyłowionego z oceanu TSUE: nie będzie można strzelać do wilków Pizza Hut rozważa wprowadzenie wegańskich opcji Przestaną produkować mięso, jeśli im zapłacimy 167 mld zł. Bardzo śmieszne

Weganizm coraz bardziej modny wśród sportowców

Jak donosi portal Sportowe Fakty, bezmięsna dieta wśród motocyklistów żużlowych staje się coraz bard…

czytaj więcej

Raport: Polacy chcą kupować ekożywność, nawet po wyższej cenie

Raport PKO BP, Fundacji IBRiS oraz Forum zrównoważonej Technologii z początku października pokazuje,…

czytaj więcej

Coca-Cola i jej butelka z plastiku wyłowionego z oceanu

Takie butelki producent najsłynniejszego gazowanego napoju świata chce wkrótce wprowadzić do powszec…

czytaj więcej

TSUE: nie będzie można strzelać do wilków

10 października w swoim orzeczeniu Trybunał Sprawiedliwości UE przypomniał Państwom Członkowskim o o…

czytaj więcej

Pizza Hut rozważa wprowadzenie wegańskich opcji

W rozmowie z CNN specjalista ds. sprzedaży w Pizza Hut, Artie Starrs, stwierdził, że wegańskie dodat…

czytaj więcej

Przestaną produkować mięso, jeśli im zapłacimy 167 mld zł. Bardzo śmieszne

Jak donosi Portal Spożywczy, 10 października przedstawiciele 11 organizacji związanych z branżą mięs…

czytaj więcej
Facebook
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar