Pierwszy miesiąc prenumeraty cyfrowej za 5 złzamawiam

Logowanie

Przeczytasz w numerze 5/2023:

kwiecień 21 2023

Nowy numer już w sprzedaży! Zobaczcie, co dla Was przygotowaliśmy:

MATKA TEŻ CZŁOWIEK – Odpuśćmy naszym mamom – robią, co mogą! Felieton redaktora naczelnego Macieja Weryńskiego

na temat

WRODZONY CZY WYUCZONY? – Jest czysto biologiczny czy może kulturowy? Rozprawiamy się z mitem instynktu macierzyńskiego

MATKA AKTYWISTKA – Lęk o przyszłość własnych dzieci przekuwają w działania na rzecz środowiska. Nie tylko wychodzą protestować na ulice

dobra karma

CHWILO, TRWAJ! – Przysmaki wczesnej wiosny – truskawki i szparagi. sezon. Jedzmy je (i pijmy), póki trwa na nie sezon! (Atelier Smaku)

KTO CHCE NERKOWCE? – Aromatyczny sos inspirowany kuchnią indyjską i kremowy sernik – w obu przepisach główną rolę grają orzechy (Agnieszka Pietroń)

PIECZ, JAK LUBISZ – Prosto, szybko, tanio, a efekt gwarantowany! Robimy biszkopt, czerpiąc z wieloletniego doświadczenia profesjonalisty (Wojciech Starowicz)

ROŚLINNE CIASTKA WYGRYWAJĄ – Cukiernik Wojciech Starowicz opowiada o weganizowaniu rodzinnego biznesu, w czym pomogła mu… pandemia

WIELKI SUKCES MAŁEJ CZARNEJ – Jaką drogę pokonała kawa, zanim trafiła na nasze stoły i stała się jednym z najpopularniejszych ciepłych napojów?

zdrowie

BALANS NA WAGĘ ZŁOTA – Od równowagi hormonalnej zależy zdrowie całego organizmu. Praktyczne wskazówki, jak o nią zadbać (Natalia Gołyska, Viva! Zdrowie)

PRAWDZIWE OWOCE MORZA – Nawet jeśli nie jesteśmy miłośnikami wegańskiego sushi, warto, żebyśmy otworzyli kuchnię na świat wodorostów (Magdalena Kubik)

DIETETYK ODPOWIADA: NIEWEGAŃSKI CHLEB – Jak go rozpoznać? (Sandra Marciniak)

„vege” rozmawia

PRZYJACIÓŁKA Z INTERNETU – Rozmawiamy z Sylwią Lipką o braniu – odpowiedzialności za fanów i pokonywaniu kryzysów psychicznych

damy radę

DOBRZY DLA SIEBIE – Wbrew pozorom samoakceptacja nie sprawia, że przestajemy się rozwijać, zadowalając się tym, co już mamy

ekologika

KROPLA W MORZU PROBLEMÓW – Zanieczyszczenia, przełowienie, podwodny hałas… Skala zagrożeń Bałtyku jest ogromna. Czy można im przeciwdziałać?

zwierzyniec

WYCIĄGNĄĆ POMOCNĄ ŁAPĘ – Gdy zainteresowanie technologiami łączy się z miłością do zwierząt, musi wyjść z tego coś dobrego

w czasoprzestrzeni

NASZE ŚWIĘTO – Pod koniec maja odbędzie się kolejna, już 17. edycja Ogólnopolskiego Tygodnia Wege. Świętujcie razem z nami!

CZYM SKORUPKA ZA MŁODU… – Wiele restauracji pomyślnie zdało egzamin z wdrożenia roślinnego menu. Teraz czas na żłobki, przedszkola i szkoły

tak myślę

BYT OKREŚLA JADŁOSPIS – Nasze wybory żywieniowe nie pozostają bez wpływu na życie innych. Dlatego jedzenie jest dziś polityczne

Z MIŁOŚCIĄ – Wszystkie zwierzęta Xaviera Bayle’a