Nowy numer już w sprzedaży! Zobaczcie, co dla Was przygotowaliśmy:
MATKA TEŻ CZŁOWIEK – Odpuśćmy naszym mamom – robią, co mogą! Felieton redaktora naczelnego Macieja Weryńskiego
na temat
WRODZONY CZY WYUCZONY? – Jest czysto biologiczny czy może kulturowy? Rozprawiamy się z mitem instynktu macierzyńskiego
MATKA AKTYWISTKA – Lęk o przyszłość własnych dzieci przekuwają w działania na rzecz środowiska. Nie tylko wychodzą protestować na ulice
dobra karma
CHWILO, TRWAJ! – Przysmaki wczesnej wiosny – truskawki i szparagi. sezon. Jedzmy je (i pijmy), póki trwa na nie sezon! (Atelier Smaku)
KTO CHCE NERKOWCE? – Aromatyczny sos inspirowany kuchnią indyjską i kremowy sernik – w obu przepisach główną rolę grają orzechy (Agnieszka Pietroń)
PIECZ, JAK LUBISZ – Prosto, szybko, tanio, a efekt gwarantowany! Robimy biszkopt, czerpiąc z wieloletniego doświadczenia profesjonalisty (Wojciech Starowicz)
ROŚLINNE CIASTKA WYGRYWAJĄ – Cukiernik Wojciech Starowicz opowiada o weganizowaniu rodzinnego biznesu, w czym pomogła mu… pandemia
WIELKI SUKCES MAŁEJ CZARNEJ – Jaką drogę pokonała kawa, zanim trafiła na nasze stoły i stała się jednym z najpopularniejszych ciepłych napojów?
zdrowie
BALANS NA WAGĘ ZŁOTA – Od równowagi hormonalnej zależy zdrowie całego organizmu. Praktyczne wskazówki, jak o nią zadbać (Natalia Gołyska, Viva! Zdrowie)
PRAWDZIWE OWOCE MORZA – Nawet jeśli nie jesteśmy miłośnikami wegańskiego sushi, warto, żebyśmy otworzyli kuchnię na świat wodorostów (Magdalena Kubik)
DIETETYK ODPOWIADA: NIEWEGAŃSKI CHLEB – Jak go rozpoznać? (Sandra Marciniak)
„vege” rozmawia
PRZYJACIÓŁKA Z INTERNETU – Rozmawiamy z Sylwią Lipką o braniu – odpowiedzialności za fanów i pokonywaniu kryzysów psychicznych
damy radę
DOBRZY DLA SIEBIE – Wbrew pozorom samoakceptacja nie sprawia, że przestajemy się rozwijać, zadowalając się tym, co już mamy
ekologika
KROPLA W MORZU PROBLEMÓW – Zanieczyszczenia, przełowienie, podwodny hałas… Skala zagrożeń Bałtyku jest ogromna. Czy można im przeciwdziałać?
zwierzyniec
WYCIĄGNĄĆ POMOCNĄ ŁAPĘ – Gdy zainteresowanie technologiami łączy się z miłością do zwierząt, musi wyjść z tego coś dobrego
w czasoprzestrzeni
NASZE ŚWIĘTO – Pod koniec maja odbędzie się kolejna, już 17. edycja Ogólnopolskiego Tygodnia Wege. Świętujcie razem z nami!
CZYM SKORUPKA ZA MŁODU… – Wiele restauracji pomyślnie zdało egzamin z wdrożenia roślinnego menu. Teraz czas na żłobki, przedszkola i szkoły
tak myślę
BYT OKREŚLA JADŁOSPIS – Nasze wybory żywieniowe nie pozostają bez wpływu na życie innych. Dlatego jedzenie jest dziś polityczne
Z MIŁOŚCIĄ – Wszystkie zwierzęta Xaviera Bayle’a