Nowy, podwójny numer już w kioskach! Zobaczcie, co dla Was przygotowaliśmy!
ŚWIĄTECZNY CZAS PO NOWEMU – Felieton redaktora naczelnego
na temat
EKOPREZENT. MNIEJ ZNACZY WIĘCEJ – Obdarowując bliskich na święta, pamiętajmy, aby nie zaśmiecać planety
dobra karma
MAK & MARCEPAN – Jeśli chodzi o świąteczne desery, na ten duet nie ma mocnych
BEZ KAPUSTY NIE MA ŚWIĄT – Obowiązkowy dodatek do wigilijnej kolacji
NAPRAWDĘ NA BOGATO – Tort cynamonowo-karobowy to coś, czego nam potrzeba w dobie pandemicznych wyrzeczeń
TEMPEH DIY – Zrób go sam, w domu
ROŚLINNIE I LOKALNIE – Paweł Ochman, czyli Weganon, opowiada o fascynacji kuchnią regionalną
SŁOICZEK PEŁEN ZDROWIA – Kimchi uchodzi za jedną z najbardziej wartościowych potraw świata
na zdrowie
DIETETYK ODPOWIADA – Możliwe przyczyny otyłości to?
ZADBAJ O MIKROBIOM – Bakterie zasiedlające przewód pokarmowy to prawdziwi żołnierze odporności
MOŻESZ WIĘCEJ – Jak wytrwać w postanowieniach noworocznych dłużej niż do 3 stycznia
„Vege” rozmawia
WSZYSTKO ZACZĘŁO SIĘ OD KUCHNI – Amber Locke to brytyjska projektantka, której kolaże z warzyw i owoców podbijają Europę. Marzy jej się, by ludzie zaczęli masowo przechodzić na weganizm
ekologika
WEGE DLA KLIMATU – Akcje uliczne budują społeczną świadomość
W CO SIĘ NIE UBIERAĆ – Ubrania lepiej kupować rzadziej, ale za to świadomie. Tak, aby nie szkodzić środowisku
KONIEC ERY PLASTIKU? – Naukowcy opracowują ekologiczne alternatywy dla tego powszechnego tworzywa
ALUMINIUM – Opakowanie perpetuum mobile
zwierzyniec
ZIMA W MIEŚCIE – Dla naszych dzikich sąsiadów to wyjątkowo trudny okres
ZA ZAMKNIĘTYMI DRZWIAMI – Na zwierzętach wciąż zgodnie z prawem testuje się kosmetyki, leki i chemię gospodarczą
PERFEKCYJNY PAN DOMU – Borsuk sprząta swoją norę regularnie, test białej – rękawiczki mu niestraszny
ŁOŚ TO JEST KTOŚ – Poznaj jego niesamowite zwyczaje
NATURA MU NIE POŻAŁOWAŁA – tapir może poszczycić się ogromnym przyrodzeniem. Czego jeszcze o nim nie wiecie?
ZWIERZĘ TO ODPOWIEDZIALNOŚĆ – Jak tłumaczyć najmłodszym, że opieka nad czworonogiem to przyjemność, ale i obowiązek
KIEDY WILK STAŁ SIĘ PSEM – Fragment książki „HAU. Psy, pieski i bestie w baśniach, mitach i wierzeniach”
w czasoprzestrzeni
POMYŚLMY TEŻ O LUDZIACH – Ofiarami przemysłowego systemu hodowli i uboju są także pracownicy
NIE MA HUMANITARNEJ KRZYWDY – Europosłanka Sylwia Spurek o tym, co łączy przemoc wobec kobiet i zwierząt
WSZĘDZIE PUŁAPKI! – Składniki odzwierzęce w wielu produktach bywają bardzo sprytnie ukryte
WEGETATA NA POSTERUNKU – Oni postanowili wychować swoje dzieci na wegan i są z tego dumni
kultura
WEGERECENZJE – nowości wydawnicze na zimę
tak myślę
RŻENIE SZCZĘŚCIA – Xavier Bayle dzieli się historią klaczy Wisi i Olgi, które uciekły od swego dotychczasowego opiekuna i po prostu wprosiły się do domu artysty