[wppb-login]

Mikrobiom

jwlazlo
listopad30/ 2020

Wiecie, czym jest mikrobiom? To dwa kilogramy bakterii, od których zależy nasz dobrostan. Dzisiejszy stan wiedzy pozwala stwierdzić, że w przewodzie pokarmowym człowieka znajduje się 10 razy więcej mikroorganizmów niż komórek ludzkiego ciała. Według szacunków może to być mniej więcej 100 bilionów komórek, ważących 2–3 kg, a liczba genów w nich zawarta to jakieś 3 miliony. Dla porównania: genom człowieka to zaledwie 21 tysięcy genów.

Zaloguj się i czytaj dalej po wykupieniu prenumeraty 😉 "Będzie Pan zadowolony!". Wykup dostęp do najpopularniejszego magazynu dla wegan, wegetarian i miłośników zwierząt - poznaj dobre strony życia!

SUBSKRYBUJ TUTAJ

Nie chcesz prenumerować? Na naszej stronie znajdziesz również ciekawe darmowe treści. Możesz też:

 

 

 

 

 

Featured
Zwierzęta giną z powodu płotów wzdłuż granic. Na wschodzie i zachodzie Pierwsze smaki Wegańskie białko - siła w roślinach Mięsożerca promujący dania roślinne. Hit czy kit? Jaką żywność roślinną wybierają Polacy? Food trendy: wegańskie jedzenie będzie podbijać restauracje w 2022

Zwierzęta giną z powodu płotów wzdłuż granic. Na wschodzie i zachodzie

Zarówno na wschodzie jak i zachodzie naszego kraju płoty wzdłuż granicy stanowią pułapkę dla zwierzą…

czytaj więcej

Pierwsze smaki

Świeżo upieczeni rodzice stykają się z zupełnie nową rzeczywistością i stają przed wyzwaniami do tej…

czytaj więcej

Wegańskie białko - siła w roślinach

Najnowsze badania pokazują, że weganie osiągają przy użyciu sproszkowanego białka pochodzenia roślin…

czytaj więcej

Mięsożerca promujący dania roślinne. Hit czy kit?

Promocja Veganuary, w której wziął udział portal Pyszne, zapraszając rapera Peję, wywołała kontrower…

czytaj więcej

Jaką żywność roślinną wybierają Polacy?

Jak wskazuje ProVeg Polska, w naszym kraju obecnie najszybciej rozwija się sektor zamienników ryb i …

czytaj więcej

Food trendy: wegańskie jedzenie będzie podbijać restauracje w 2022

„Raport Food Trendów” redakcji Food Service nie pozostawia złudzeń: roślinne jedzenie wchodzi na sta…

czytaj więcej
Facebook