Pierwszy miesiąc prenumeraty cyfrowej za 5 złzamawiam

Logowanie

Sezamie, otwórz się

luty 25 2024

Są składniki, które pasują zarówno do deserów, jak i dań wytrawnych. Należy do nich pasta sezamowa, czyli tahini.

Podczas zimowych, chłodnych dni uwielbiam pić gorącą czekoladę. Przygotowuję ją na bazie gorzkiej, wegańskiej czekolady, mleczka kokosowego i mleka migdałowego. Napój kryje w sobie także pastę sezamową. Dzięki temu odznacza się delikatną orzechową nutą. Całość posypuję aromatycznymi przyprawami korzennymi takimi jak cynamon oraz kardamon.

Artykuł Premium
Zyskaj dostęp online do wszystkich wydań Magazynu
Pierwszy miesiąc 5 zł!
przy subskrypcji miesięcznej*

Nie chcesz prenumerować? Na naszej stronie znajdziesz również ciekawe darmowe treści. Możesz też: