Pierwszy miesiąc prenumeraty cyfrowej za 5 złzamawiam

Logowanie

Uraczyć buraczkiem

luty 20 2023

Zimą dobrze sięgać po buraki. Nie tylko są wyjątkowo smaczne, lecz także bardzo zdrowe i można z nich przygotowywać najróżniejsze dania.

Na zimowy obiad często podaję buraczane falafele. Zamiast smażyć w oleju, piekę je w piekarniku – smakują równie dobrze, za to są o wiele lżejsze. Serwuję je w towarzystwie sosu na bazie tahini i pieczonej ciecierzycy z przyprawami. Latem zamiast ciecierzycy wspaniale sprawdzi się sałatka ze świeżych pomidorów i ogórków.

Artykuł Premium
Zyskaj dostęp online do wszystkich wydań Magazynu
Pierwszy miesiąc 5 zł!
przy subskrypcji miesięcznej*

Nie chcesz prenumerować? Na naszej stronie znajdziesz również ciekawe darmowe treści. Możesz też: