Pierwszy miesiąc prenumeraty cyfrowej za 5 złzamawiam

Logowanie

Tłusto w… czwartek

styczeń 22 2023

Po modzie na produkty light przyszedł szał na dietę wysokotłuszczową. Nie namawiamy do żadnej z tych skrajności, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by eksperymentować w kuchni, inspirując się trendami.

Bazą wegańskiego i ketogenicznego pieczywa jest mąka migdałowa, która zastępuje jajka. Dzięki dodatkowi glutenu chleb stanie się bardziej sprężysty i będzie mieć lepszą konsystencję. Jeśli jednak unikamy pszenicy, możemy pominąć ten składnik, a będzie równie smacznie. Taki chleb możemy przechowywać w lodówce przez kilka dni albo upiec większą ilość chlebka i część zamrozić.

Artykuł Premium
Zyskaj dostęp online do wszystkich wydań Magazynu
Pierwszy miesiąc 5 zł!
przy subskrypcji miesięcznej*

Nie chcesz prenumerować? Na naszej stronie znajdziesz również ciekawe darmowe treści. Możesz też: