Pierwszy miesiąc prenumeraty cyfrowej za 5 złzamawiam

Logowanie

Z kuchni do teatru

październik 24 2022

Naszym rozmówcą jest Maciej Podstawny – reżyser i dramaturg, absolwent krakowskiej PWST i filozofii na Uniwersytecie Jagiellońskim, od 2010 roku pedagog Akademii Sztuk Teatralnych w Krakowie, aktualnie prodziekan Wydziału Reżyserii Dramatu, zwolennik nurtu głębokiej ekologii.

Kuchnia i jedzenie są częścią kultury. Przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie, szukanie nowych smaków na blogach kulinarnych to praktycznie nic nowego dla osób, które chcą same gotować. Tu zadajemy sobie pytanie, jak jeść i co jeść? Marta Dymek, od lat prezentuje nam przepisy wegańskie, przybliża świat jedzenia bezmięsnego. Jak doszło do spotkania Jadłonomii z teatrem?

Ponad rok temu temat Jadłonomii zaproponował nam ówczesny kurator teatru, Tomasz Plata. Mieliśmy za sobą kilka – w jakiejś mierze udanych – realizacji dla dzieci i młodzieży, których korzenie sięgają stanowczo i nierozerwalnie Teatru Dramatycznego w Wałbrzychu i Konkursu im. Jana Dormana Instytutu Teatralnego.

Artykuł Premium
Zyskaj dostęp online do wszystkich wydań Magazynu
Pierwszy miesiąc 5 zł!
przy subskrypcji miesięcznej*

Nie chcesz prenumerować? Na naszej stronie znajdziesz również ciekawe darmowe treści. Możesz też: