Pierwszy miesiąc prenumeraty cyfrowej za 5 złzamawiam

Logowanie

Kasza zaprasza

luty 25 2022

Potraw z kasz jest bez liku. Z każdą wyprawą po Polsce można odkryć nowe i ba`rdziej zaskakujące. Przepisy pochodzą z książki Pawła Ochmana „Kasze” (wydawnictwo Marginesy)

Tego przepisu nie mogło zabraknąć. Choć oryginalny produkt jest dyskusyjny w składzie, wersja wegańska jest wolna od kontrowersji. Do Polski kaszanka przywędrowała już w XVII wieku prawdopodobnie z Niemiec, a dokładniej ze Śląska. Jeden z pierwszych przepisów opisał Jan Chryzostom Pasek w swoich „Pamiętnikach” w 1658 roku. Jak wykonać ją w wersji roślinnej? Oczywiście z kaszy gryczanej.

Artykuł Premium
Zyskaj dostęp online do wszystkich wydań Magazynu
Pierwszy miesiąc 5 zł!
przy subskrypcji miesięcznej*

Nie chcesz prenumerować? Na naszej stronie znajdziesz również ciekawe darmowe treści. Możesz też: