[wppb-login]

We współpracy z naturą

jwlazlo
kwiecień29/ 2021

Zmiany na poziomie jednostek nie wystarczą, aby opanować kryzys klimatyczny. Potrzeba rozwiązań systemowych, do których zalicza się tzw. strategie oparte na przyrodzie. Czym są i jak mogą nam pomóc w obliczu katastrofy? Zmiany klimatyczne przestały być tylko przewidywaniami. Z ich skutkami borykamy się już dziś: coraz częstsze i intensywniejsze fale upałów, gwałtowne ulewy, powodzie, huragany, osuwiska i błotne lawiny. Katastrofy pochłaniają życie wielu ludzi i generują gigantyczne koszty.

Zaloguj się i czytaj dalej po wykupieniu prenumeraty 😉 "Będzie Pan zadowolony!". Wykup dostęp do najpopularniejszego magazynu dla wegan, wegetarian i miłośników zwierząt - poznaj dobre strony życia!

SUBSKRYBUJ TUTAJ

Nie chcesz prenumerować? Na naszej stronie znajdziesz również ciekawe darmowe treści. Możesz też:

 

 

 

 

 

Featured
Zwierzęta giną z powodu płotów wzdłuż granic. Na wschodzie i zachodzie Pierwsze smaki Wegańskie białko - siła w roślinach Mięsożerca promujący dania roślinne. Hit czy kit? Jaką żywność roślinną wybierają Polacy? Food trendy: wegańskie jedzenie będzie podbijać restauracje w 2022

Zwierzęta giną z powodu płotów wzdłuż granic. Na wschodzie i zachodzie

Zarówno na wschodzie jak i zachodzie naszego kraju płoty wzdłuż granicy stanowią pułapkę dla zwierzą…

czytaj więcej

Pierwsze smaki

Świeżo upieczeni rodzice stykają się z zupełnie nową rzeczywistością i stają przed wyzwaniami do tej…

czytaj więcej

Wegańskie białko - siła w roślinach

Najnowsze badania pokazują, że weganie osiągają przy użyciu sproszkowanego białka pochodzenia roślin…

czytaj więcej

Mięsożerca promujący dania roślinne. Hit czy kit?

Promocja Veganuary, w której wziął udział portal Pyszne, zapraszając rapera Peję, wywołała kontrower…

czytaj więcej

Jaką żywność roślinną wybierają Polacy?

Jak wskazuje ProVeg Polska, w naszym kraju obecnie najszybciej rozwija się sektor zamienników ryb i …

czytaj więcej

Food trendy: wegańskie jedzenie będzie podbijać restauracje w 2022

„Raport Food Trendów” redakcji Food Service nie pozostawia złudzeń: roślinne jedzenie wchodzi na sta…

czytaj więcej
Facebook