Pierwszy miesiąc prenumeraty cyfrowej za 5 złzamawiam

Logowanie

Awokado – jeść czy nie jeść?

luty 26 2021

Popyt na awokado to dziecko zdrowej, zachodniej diety, którego… powoli zaczynamy się wstydzić. Uwielbiane za idealną konsystencję i wszechstronność, może być wkrojone do sałatki i obiadu, ale też rozsmarowane gładko po chlebie. Kochane za bogactwo składników odżywczych: kwasów omega-3, omega-5, potasu, przeciwutleniaczy. To niekwestionowany król Instagrama – występuje na prawie 100 tys. zdjęć, a to tylko konta użytkowników z Polski! Coraz częściej zdobi koszulki, piżamy, kubki, fartuszki przyprawiony o słodkie oczka i uśmiech. O czym mowa? Oczywiście o awokado! Bo król jest tylko jeden, choć jego droga do brokatowego tronu pozostaje usłana wieloma trupami.

Artykuł Premium
Zyskaj dostęp online do wszystkich wydań Magazynu
Pierwszy miesiąc 5 zł!
przy subskrypcji miesięcznej*

Nie chcesz prenumerować? Na naszej stronie znajdziesz również ciekawe darmowe treści. Możesz też: