Pierwszy miesiąc prenumeraty cyfrowej za 5 złzamawiam

Logowanie

Czekoladowa chmurka

styczeń 29 2021

Trudno o lepszą okazję do zjedzenia czekoladowego deseru niż walentynki. Nawet jeśli ich nie obchodzimy lub spędzamy je w doskonałym, własnym towarzystwie – nie ma powodu, by odmówić sobie odrobiny słodkiej przyjemności.

Delikatne, rozpływający się w ustach mus z pewnością uświetni tę okazję. Aby przygotować taki mus w wersji wegańskiej – bez mleka i jajek, korzystamy z wegańskich odpowiedników: mleka (napoju) roślinnego, śmietanki lub mleczka kokosowego z puszki. Żeby deser dobrze stężał, należy użyć agaru – roślinnego odpowiednika żelatyny pozyskiwanego z glonów. Pamiętajcie, że agar musi zostać zagotowany, aby deser się ściął.

Artykuł Premium
Zyskaj dostęp online do wszystkich wydań Magazynu
Pierwszy miesiąc 5 zł!
przy subskrypcji miesięcznej*

Nie chcesz prenumerować? Na naszej stronie znajdziesz również ciekawe darmowe treści. Możesz też: