[wppb-login]

Król roślin

Weronika Książek
Maj29/ 2020

Sezon na bób – wyczekiwany przysmak wczesnego lata – zaczyna się w drugiej połowie czerwca i trwa do końca lipca, a jak mamy szczęście, to nieco dłużej. Warto skorzystać z dostępności tego lokalnego przysmaku.

Jedni jedzą go z łupinkami, inni bez (ja należę do tych, którzy muszą obrać!). Gotuję go na ogół na parze, w bambusowym parowniku. Jest jędrny, pełen smaku, a obiera się jak marzenie! Idealny do wszystkiego – solo, do sałatek, zup, na pasty do chleba. Do makaronu, kaszy czy ryżu. Rewelacyjny w kotlecikach, burgerach i falafelach. Nie próbowałam go chyba tylko w deserze.

Zaloguj się i czytaj dalej po wykupieniu prenumeraty 😉 "Będzie Pan zadowolony!". Wykup dostęp do najpopularniejszego magazynu dla wegan, wegetarian i miłośników zwierząt - poznaj dobre strony życia!

SUBSKRYBUJ TUTAJ

Nie chcesz prenumerować? Na naszej stronie znajdziesz również ciekawe darmowe treści. Możesz też:

 

 

 

 

 

Featured
10. Urodziny Vege Kto się boi wegeburgera? [VEGE premium] Nowe wegańskie "ryby" i "owoce morza". UK roślinnieje Izrael przeciwko futrom Indie: Kłopot z nazwami. Mleko roślinne to "nie jest mleko"? Koronawirus groźny dla 26 gatunków zwierząt – nowe ustalenia

10. Urodziny Vege

Magazyn Vege kończy 10 lat!
Z tej okazji przygotowaliśmy dla Was mnóstwo atrakcji!
[Pobierz darmow…

czytaj więcej

Kto się boi wegeburgera? [VEGE premium]

Jedliście ostatnio wegańskiego burgera? A może pasztet z ciecierzycy? Pijecie rano kawę z mlekiem so…

czytaj więcej

Nowe wegańskie "ryby" i "owoce morza". UK roślinnieje

Firma Vegan Finest Foods ogłosiła stworzenie nowej linii pod marką Vegan ZeaStar.

Od początku paź…

czytaj więcej

Izrael przeciwko futrom

Wykorzystywanie futer i skór w modzie jest niemoralne – mówi izraelska minister ochrony środowiska.

czytaj więcej

Indie: Kłopot z nazwami. Mleko roślinne to "nie jest mleko"?

Jak się okazuje, nie tylko w Unii Europejskiej nazwy produktów typu „burger sojowy” czy „mleko owsia…

czytaj więcej

Koronawirus groźny dla 26 gatunków zwierząt – nowe ustalenia

Naukowcy uważają, że nawet 26 gatunków ssaków może być podatnych na zakażenie i rozwój COVID-19.

czytaj więcej
Facebook