Pierwszy miesiąc prenumeraty cyfrowej za 5 złzamawiam

Logowanie

Totalnie zieloni

kwiecień 29 2020

Praga nazywana jest Brooklynem Warszawy. Choć właściciele Praskiej przyznają, że nie jest to najłatwiejsze miejsce na prowadzenie wegańskiego biznesu, wychodzi im to naprawdę pysznie.

Jesteśmy totalnie zieloni – takie motto przyświecało Kasi i Jackowi, którzy założyli lokal w sercu Pragi, na Brzeskiej 23. Nazwę i miejsce mieli już zaplanowane od dawna. Wiedzieli, że chcą spełnić swoje marzenie o prowadzeniu wegańskiej knajpy właśnie w tej dzielnicy, po prawej stronie Wisły. Byli „zieloni” kulinarnie, w sprawach interesów i z przekonania. Od razu założyli, że w ich miejscu dań mięsnych serwowanych nie będzie, o piciu drinków przez plastikowe słomki również można zapomnieć. I że zieleń ma też dominować w wystroju wnętrza. Tak właśnie się stało.

– W tej chwili wszystkie dania mamy w pełni wegańskie – mówi Kasia. – Startowaliśmy z zapiekankami zawierającymi ser. Miały być wabikiem na wszystkich, których odstrasza słowo „wegański” i którzy szukają czegoś „normalnego”. Dziś nasze zapieksy serwujemy już z roślinnym serem.

Artykuł Premium
Zyskaj dostęp online do wszystkich wydań Magazynu
Pierwszy miesiąc 5 zł!
przy subskrypcji miesięcznej*

Nie chcesz prenumerować? Na naszej stronie znajdziesz również ciekawe darmowe treści. Możesz też: