Pierwszy miesiąc prenumeraty cyfrowej za 5 złzamawiam

Logowanie

Tofu nie gryzie

kwiecień 29 2020

Przecież to nie ma smaku”, „jakbym jadł ligninę” – takie opinie często słyszymy na temat tofu. Zdradzamy, jak je przyrządzić i przyprawić, aby przestało kojarzyć się z mdłą, bezsmakową kostką.

Każdy z nas zna ten stan zadowolenia i błogości po zjedzeniu coś smacznego. Dlatego uważamy, że można, a nawet powinno się połączyć dwa ważne aspekty diety: jeść zdrowo, a jednocześnie tak, aby potrawy, które przygotowujemy, jednocześnie pieściły podniebienie. To kwestia nauczenia się, jak doprawiać i komponować posiłki. Zwłaszcza że mamy do dyspozycji całe mnóstwo przypraw, ziół i sosów, które są w stanie podrasować smak każdej potrawy.

Artykuł Premium
Zyskaj dostęp online do wszystkich wydań Magazynu
Pierwszy miesiąc 5 zł!
przy subskrypcji miesięcznej*

Nie chcesz prenumerować? Na naszej stronie znajdziesz również ciekawe darmowe treści. Możesz też: