Pierwszy miesiąc prenumeraty cyfrowej za 5 złzamawiam

Logowanie

Tempeh w środowisku naturalnym

marzec 30 2020

Polscy chłopcy marzą o tym, że gdy dorosną, zostaną strażakami. Indonezyjscy chcą być Tempeh Masterami.

Posada Tempeh Mastera zapewnia prestiż w indonezyjskiej wiosce. Ze stałą pensją, na którą składają się wszyscy mieszkańcy wsi, i poważaniem godnym kogoś, kto codziennie zaopatruje ludność wioski w tamtejszy „chleb powszedni”.

Tempeh Master codziennie przygotowuje kolejne porcje soi do fermentacji i zaopatruje każdą chatę w zawinięty w liście bananowca dojrzały, sfermentowany produkt gotowy do jedzenia.

Artykuł Premium
Zyskaj dostęp online do wszystkich wydań Magazynu
Pierwszy miesiąc 5 zł!
przy subskrypcji miesięcznej*

Nie chcesz prenumerować? Na naszej stronie znajdziesz również ciekawe darmowe treści. Możesz też: