Pierwszy miesiąc prenumeraty cyfrowej za 5 złzamawiam

Logowanie

Z mięsnych smaków nie trzeba rezygnować

luty 27 2020

Nie ma nic złego w tym, że weganin tęskni za smakiem mięsa. Da się go z powodzeniem odtworzyć, nie uciekając się do krzywdzenia zwierząt – mówi Dorota Jaworska, autorka książki „A jak nie mięso, to co?”.

Co sprawiło, że postanowiła Pani napisać o zamiennikach mięsa?

Coraz więcej ludzi poszukuje potraw bez mięsa. Coraz więcej moich znajomych, co mnie ogromnie cieszy, redukuje mięso w diecie. Jednocześnie widzę, że ludzie czują się zagubieni, chcą jeść bezmięsnie, roślinnie, ale nie wiedzą, jak to zrobić. Co ugotować rodzinie na obiad? Co położyć na kanapkę? Co dać dziecku do szkoły?

Artykuł Premium
Zyskaj dostęp online do wszystkich wydań Magazynu
Pierwszy miesiąc 5 zł!
przy subskrypcji miesięcznej*

Nie chcesz prenumerować? Na naszej stronie znajdziesz również ciekawe darmowe treści. Możesz też: