[wppb-login]

Brytyjski McDonald’s wprowadza nowe danie ze znaczkiem Vegan

Weronika Książek
Grudzień16/ 2019

Jeśli myśleliście, że worek z wegańskimi, fast foodowymi niespodziankami się już opróżnił, to jesteście w błędzie!

Po burgerkingowym Whooperze, mcdonaldowym wege Drwalu, nowych wegańskich burgerach w Bobby Burgerze i Max Burgerze, na horyzoncie pojawiła się kolejna opcja, która już w styczniu będzie dostępna w Wielkiej Brytanii.

McDonald’s wprowadza pierwsze w pełni wegańskie danie do menu – Veggie Dippers, czyli wegańskie paluszki, nie tylko będą w 100 proc. roślinne, ale również będą przygotowywane na osobnym stanowisku, bez stycznością z mięsem i nabiałem, dzięki czemu spełniają kryteria Vegan Society, a co za tym idzie – otrzymały znaczek Vegan.

Swoją decyzję McDonald’s tłumaczy tym, że przez ostatni rok obserwowano ogromny wzrost zainteresowania wegetariańskimi i wegańskimi opcjami w restauracjach, w związku z czym postanowiono wyjść naprzeciw klientom – nie tylko weganom, ale także osobom zainteresowanym dietą roślinną, które chętnie próbują nowych opcji.

Warto zauważyć, że McDonald’s sprzedaje McVegan w Szwecji i Finlandii, a w tym roku testował zainteresowanie Beyond Burgerem w swoich restauracjach w Kanadzie.

McDonald’s jest największą na świecie restauracją typu fast food i posiada ponad 60 tys. punktów na całym świecie. Fakt, że najwięksi gracze na rynku z takim zaangażowaniem testują wprowadzanie różnych wegańskich opcji nie pozostawia wątpliwości, że zmiana dokonuje się na naszych oczach.

Czekamy aż wegańskie nowości dotrą do polskich restauracji McDonald’s!
AB

Featured
Matki Matkom: Karolina Rynek wegańskich serów powiększy się o 300 proc. Boliwia: pierwszy wegański sklep "mięsny" z tradycyjnymi potrawami Eksperci: ograniczmy czerwone mięso! Wegańskie Chiny – czy to realne? Podejmij beznabiałowy challenge!

Matki Matkom: Karolina

Oto jedna z wielu historii opublikowanych na profilu kampanii Białe kłamstwa w ramach projektu #Matk…

czytaj więcej

Rynek wegańskich serów powiększy się o 300 proc.

Przewiduje się, że wegański przemysł serowy wzrośnie o ponad 300 proc. do 2030 roku.

Nic dziwnego…

czytaj więcej

Boliwia: pierwszy wegański sklep "mięsny" z tradycyjnymi potrawami

W Santa Cruz w Boliwii otwarto niedawno pierwszy wegański sklep „mięsny”, połączony z restauracją se…

czytaj więcej

Eksperci: ograniczmy czerwone mięso!

American Cancer Society wzywa do ograniczenia czerwonego i przetworzonego mięsa.

Opublikowane ost…

czytaj więcej

Wegańskie Chiny – czy to realne?

O tym, że wystąpieniu pandemii COVID-19 „pomogły” tzw. mokre targi, na których sprzedawane są zwierz…

czytaj więcej

Podejmij beznabiałowy challenge!

Badania wykazują, że trzy porcje mleka dziennie mogą zwiększyć ryzyko raka piersi nawet o 80 proc., …

czytaj więcej
Facebook