[wppb-login]

BOSH! Henry Firth i Ian Theasby

Karolina Kunda
czerwiec08/ 2019
Polska premiera książki „Bosh!” już 10 czerwca!

Autorzy książki Bosh! Henry Firth i Ian Theasby to chłopaki z północnej Anglii i kumple od szkolnej ławki. W czerwcu 2016 stworzyli kanał BOSH!, żeby pokazać światu, jak się gotuje pyszne roślinne posiłki. W pierwszym roku jego istnienia ich kulinarne kreacje obejrzało pół miliarda ludzi, a filmy z najbardziej popularnymi przepisami zostały wyświetlone ponad 50 milionów razy.

Ian i Henry byli chłopakami, którzy bez mięsa nie wytrzymaliby nawet tygodnia. W 2015 Ian jako pierwszy przeszedł na weganizm, a Henry początkowo kpił z niego, pytając skąd teraz będzie brał białko. W końcu jednak też się do roślinnej kuchni przekonał.

Henry Firth & Ian Theasby

Po całkowitym odstawieniu produktów odzwierzęcych obaj czuli się świetnie. Musieli jednak na nowo nauczyć się gotować i znajdować coś do zjedzenia, będąc poza domem. Zauważyli wówczas, że wegańskie jedzenie proponowane w restauracjach i książkach kucharskich jest, szczerze mówiąc, często niezbyt smaczne. Dostrzegli w tym szansę dla siebie.

Odtąd celem ich życia stało się pokazywanie ludziom, jak się robi pyszne posiłki z samych roślin – zarówno tym, którzy zechcą to robić często, jaki i tym, którzy tylko czasami. Opracowali w pełni roślinne wersje dań tradycyjnych, które są wyśmienite, pomimo że nie zawierają mięsa, jajek ani nabiału.

W książce znajdują się niezawodne przepisy na ulubione dania dla całej rodziny, inspirujące pomysły na lunch, kulinarne arcydzieła, które rzucą na kolana nawet najbardziej zatwardziałych mięsożerców, smaczne przekąski, obłędnie pyszne desery oraz wyśmienite, smakowite koktajle.


Premiera książki „Bosh!Henry Firth & Ian Theasby” już 10 czerwca.

Featured
Polscy żeglarze uratowali delfina zaplątanego w sieć rybacką Dzieje się: roślinna dieta dla masowego konsumenta Birdlife: co 5. gatunek ptaków w Europie zagrożony Raport: w Polsce rośnie sprzedaż roślinnych zamienników, spada sprzedaż mięsa Koniec z zarabianiem na negowaniu zmian klimatu! Raport Compassion Polska w Światowy Dzień Ośmiornicy

Polscy żeglarze uratowali delfina zaplątanego w sieć rybacką

Jak donoszą media, załoga polskiego jachtu „Pszczółka” pomogła delfinowi zaplątanemu w sieć rybacką …

czytaj więcej

Dzieje się: roślinna dieta dla masowego konsumenta

Spełnia się sen wielu wegan: podczas konferencji Plant-Powered Perspectives analityczka z firmy Mint…

czytaj więcej

Birdlife: co 5. gatunek ptaków w Europie zagrożony

Organizacja BirdLife opublikowała raport, z którego wynika, że populacje europejskich ptaków kurczą …

czytaj więcej

Raport: w Polsce rośnie sprzedaż roślinnych zamienników, spada sprzedaż mięsa

Według danych Panelu Gospodarstw Domowych GfK Polonia, cytowanych przez portal Noizz, mamy powody do…

czytaj więcej

Koniec z zarabianiem na negowaniu zmian klimatu!

Youtube i Google wypowiedziały wojnę fake newsom dotyczącym zmian klimatycznych. Uniemożliwią monety…

czytaj więcej

Raport Compassion Polska w Światowy Dzień Ośmiornicy

8 października, w Światowy Dzień Ośmiornicy fundacja Compassion Polska publikuje swój raport „Przemy…

czytaj więcej
Facebook