[wppb-login]

Konkurs Zdrowa tarczyca

Redakcja Vege
Maj02/ 2018

Nadszedł kolejny miesiąc, a razem z nim kolejny konkurs magazynu Vege! Koniecznie sprawdźcie, co tym razem przygotowaliśmy dla Was, co trzeba zrobić, żeby wygrać i jakie nagrody czekają na zwycięzców!
Na pewno wielu z Was korzysta ze sprawdzonych receptur, które wzmacniają organizm. Niekoniecznie muszą to być pomysły na potrawy, równie dobrze mogą to być domowe kosmetyki. Ten konkurs to okazja, aby podzielić się z nami przepisami, dzięki którym skutecznie zapobiegacie chorobom lub czujecie się lepiej. Mile widziane są zdjęcia!

Koktajle i soki, pasty, zupy, a może maseczki i płukanki? Stosowane od lat, a może wymyślone niedawno? Liczymy na Waszą kreatywność, ponieważ sami chcielibyśmy przetestować wszystkie przepisy i wierzymy, że będą różnorodne.

Najciekawsze przepisy nagrodzimy książką „Zdrowa tarczyca. Twoja droga do równowagi hormonalnej” napisanej przez Karolinę i Macieja Szaciłłów, która ukazała się dzięki wydawnictwu Zwierciadło. Autorzy to eksperci od zdrowego żywienia i ekologicznego stylu życia. Organizują kursy, szkolenia i warsztaty gotowania i medytacji. Niedawno napisali kolejną książkę, tym razem o diecie surowej. Książka to przewodnik po zdrowiu tarczycy, którą uznaje się za królową gruczołów wydzielania wewnętrznego. Karolina i Maciej Szaciłło starają się ująć ten temat holistycznie, łącząc tradycję ajurwedyjską z dorobkiem współczesnej dietetyki. W ten sposób chcą udzielić wyczerpujących odpowiedzi na pytania, które trapią tysiące ludzi cierpiących na choroby tarczycy, i pomóc im w powrocie do zdrowia. Autorzy zdają sobie sprawę z tego, że zaburzenia pracy tarczycy przekładają się na problemy niemal z każdą częścią ciała i są przyczyną wielu dolegliwości – od apatii i depresji po irytację i nerwowość. Najczęściej występującym zaburzeniem tarczycy jest przewlekłe zapalenie gruczołu tarczowego typu Hashimoto, na które częściej zapadają kobiety, choć w ciągu ostatnich lat zaczynają chorować także mężczyźni. Dużą część książki zajmuje zbilansowane menu z przepisami na wszystkie pory roku. Zaproponowane przez autorów dania są proste, niewymagające dużo czasu i – co chyba najważniejsze – naprawdę smaczne!
Z regulaminem konkursu możecie zapoznać się tutaj.

Featured
Birdlife: co 5. gatunek ptaków w Europie zagrożony Raport: w Polsce rośnie sprzedaż roślinnych zamienników, spada sprzedaż mięsa Koniec z zarabianiem na negowaniu zmian klimatu! Raport Compassion Polska w Światowy Dzień Ośmiornicy Papież Franciszek apeluje do polityków o zerową emisję CO2 Kodeks honorowy żyraf. Walczą tylko fair play

Birdlife: co 5. gatunek ptaków w Europie zagrożony

Organizacja BirdLife opublikowała raport, z którego wynika, że populacje europejskich ptaków kurczą …

czytaj więcej

Raport: w Polsce rośnie sprzedaż roślinnych zamienników, spada sprzedaż mięsa

Według danych Panelu Gospodarstw Domowych GfK Polonia, cytowanych przez portal Noizz, mamy powody do…

czytaj więcej

Koniec z zarabianiem na negowaniu zmian klimatu!

Youtube i Google wypowiedziały wojnę fake newsom dotyczącym zmian klimatycznych. Uniemożliwią monety…

czytaj więcej

Raport Compassion Polska w Światowy Dzień Ośmiornicy

8 października, w Światowy Dzień Ośmiornicy fundacja Compassion Polska publikuje swój raport „Przemy…

czytaj więcej

Papież Franciszek apeluje do polityków o zerową emisję CO2

Wraz z innymi przywódcami religijnymi papież Franciszek na początku tego tygodnia wystosował do świa…

czytaj więcej

Kodeks honorowy żyraf. Walczą tylko fair play

Naukowcy z Uniwersytetu w Manchesterze obserwowali żyrafy w rezerwacie rzeki Mogalakwena w RPA i ich…

czytaj więcej
Facebook