[wppb-login]

Zupy moc – premiera książki

Redakcja Vege
Kwiecień25/ 2018

25 kwietnia miała miejsce premiera książki Moniki Mrozowskiej „Zupy moc”, która ukazała się nakładem wydawnictwa Zwierciadło. Magazyn Vege objął książkę patronatem medialnym.
W najnowszej książce Moniki Mrozowskiej znajduje się aż 70 przepisów na najróżniejsze zupy – od odchudzających przez uodparniające, kończąc na regenerujących. Przede wszystkim zaproponowane posiłki są smaczne i zdrowe.
Autorka przygotowała zbiór przepisów na pyszne zupy, dzięki którym czytelnicy będą mogli poczuć prawdziwą moc działania tych potraw. Dzięki tej książce zupy nie będą już tylko smacznym i sycącym pierwszym daniem, lecz także umożliwią:

  • rozgrzanie się w okresie jesienno-zimowym
  • schłodzenie ciała latem
  • szybszy powrót do zdrowia w czasie rekonwalescencji

Czy wiecie, że Polacy zjadają najwięcej zup na świecie? W ciągu roku przeciętny obywatel naszego kraju spożywa… 103 litry zupy! Zdecydowanie więcej niż innych płynów, np. butelkowanej wody. Zapewne macie swoich „zupowych faworytów”, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby spróbować innych. Czy słyszeliście o zupie szczi albo o juszce? Czy mówi Wam coś nazwa salmorejo? Nie?

W takim razie musicie sięgnąć do mojej książki, aby jeszcze bardziej poszerzyć zupowe menu.

W końcu pierwsze miejsce na świecie do czegoś zobowiązuje!

Oto, co na temat swojej najnowszej książki pisze Monika Mrozowska, zachęcając do otwarcia się na nowe smaki i zagraniczną kuchnię, mimo że to Polacy znają się na zupach jak mało która inna nacja. Przekonajcie się sami, jaka moc drzemie w zupach!
Książkę można kupić na stronie Wydawnictwa.

Featured
Rynek wegańskich serów powiększy się o 300 proc. Boliwia: pierwszy wegański sklep "mięsny" z tradycyjnymi potrawami Eksperci: ograniczmy czerwone mięso! Wegańskie Chiny – czy to realne? Podejmij beznabiałowy challenge! M*** F*** czyli żyj bez mięsa!

Rynek wegańskich serów powiększy się o 300 proc.

Przewiduje się, że wegański przemysł serowy wzrośnie o ponad 300 proc. do 2030 roku.

Nic dziwnego…

czytaj więcej

Boliwia: pierwszy wegański sklep "mięsny" z tradycyjnymi potrawami

W Santa Cruz w Boliwii otwarto niedawno pierwszy wegański sklep „mięsny”, połączony z restauracją se…

czytaj więcej

Eksperci: ograniczmy czerwone mięso!

American Cancer Society wzywa do ograniczenia czerwonego i przetworzonego mięsa.

Opublikowane ost…

czytaj więcej

Wegańskie Chiny – czy to realne?

O tym, że wystąpieniu pandemii COVID-19 „pomogły” tzw. mokre targi, na których sprzedawane są zwierz…

czytaj więcej

Podejmij beznabiałowy challenge!

Badania wykazują, że trzy porcje mleka dziennie mogą zwiększyć ryzyko raka piersi nawet o 80 proc., …

czytaj więcej

M*** F*** czyli żyj bez mięsa!

Trend ograniczania mięsa w trakcie pandemii postanowiła wykorzystać marka Meatless Farm, która właśn…

czytaj więcej
Facebook