[wppb-login]

Kulinarne Prawo Jazdy. Wege Edition

Redakcja Vege
Kwiecień24/ 2018

Food Lab Studio zaprojektowało cykl warsztatów pod nazwą KULINARNE PRAWO JAZDY. Wege Edition mających edukować ludzi w zakresie zdrowej i zbilansowanej diety roślinnej oraz promować styl odżywiania pozytywnie wpływający na nasz organizm i na środowisko.


tekst i zdjęcia: Katarzyna Konopa
Kiedy robi się ciepło, większość z nas zastanawia się nad ulepszeniem sylwetki głównie za pomocą zmian w diecie. Zdrowa kuchnia zakłada jedzenie dużej ilości warzyw i owoców. Oczywiście może być pełna wykwintnych smaków, lecz wiele osób ma doświadczenia jedynie z gotowaniem tradycyjnych potraw. Podczas śniadania prasowego, które odbyło się 18 kwietnia, Grzegorz Łapanowski zaprezentował wszystkich prowadzących nadchodzące warsztaty Kulinarne Prawo Jazdy, z których każdy będzie skoncentrowany na innym zagadnieniu dotyczącym kuchni roślinnej i przedstawi je od podstaw. Warsztaty będą świetną okazją do poznania technik kulinarnych, przepisów, trików oraz sposobów na pyszne dania.


Pierwsze warsztaty, na których Grzegorz Łapanowski wraz z Malką Kafką i Katarzyną Pieczyńską wprowadzi uczestników w podstawy diety roślinnej, odbędą się już 14 maja. Kolejni eksperci to

  • Zuza Rzymanek, właścicielka marki wegańskich serów Wege Siostry, która poprowadzi warsztat proponujący alternatywy nabiału do samodzielnego wykonania
  • erVegan, czyli Eryk Wałkowicz, który będzie pokazywać. jak osiągnąć smak umami w daniach roślinnych
  • Dominika Wójcik, która zapozna biorących udział z abecadłem warzyw i swoimi sposobami na ich przyrządzanie
  • Piotr Ważyński, najbardziej zasłużonych specjalistów kuchni roślinnej w Polsce, który opowie o zamiennikach mięsa na diecie wegańskiej
  • Magda Chojnacka, właścicielka warszawskiej cukierni bez cukru „Słodki Bez”, która zamknie cykl warsztatów propozycjami zdrowych wegańskich deserów.

Cykl wegewarsztatów w Food Lab Studio to doskonała okazja do zgłębienia tajników kuchni roślinnej zarówno dla nowicjuszy w tej dziedzinie, jak i osób, które chcą poprawić umiejętności kulinarne lub poznać nowe techniki przygotowywania potraw.


Partnerzy warsztatów: Bio Planet, Bio Bazar, Wypożyczalnia Gastro Magic Service, Fundacja Szkoła na Widelcu
Partnerzy medialni: Magazyn VEGE, Roślinniejemy, Portal News Gastro

Więcej informacji o wydarzeniu i poszczególnych warsztatach na stronie Food Lab Studio.

Featured
Matki Matkom: Karolina Rynek wegańskich serów powiększy się o 300 proc. Boliwia: pierwszy wegański sklep "mięsny" z tradycyjnymi potrawami Eksperci: ograniczmy czerwone mięso! Wegańskie Chiny – czy to realne? Podejmij beznabiałowy challenge!

Matki Matkom: Karolina

Oto jedna z wielu historii opublikowanych na profilu kampanii Białe kłamstwa w ramach projektu #Matk…

czytaj więcej

Rynek wegańskich serów powiększy się o 300 proc.

Przewiduje się, że wegański przemysł serowy wzrośnie o ponad 300 proc. do 2030 roku.

Nic dziwnego…

czytaj więcej

Boliwia: pierwszy wegański sklep "mięsny" z tradycyjnymi potrawami

W Santa Cruz w Boliwii otwarto niedawno pierwszy wegański sklep „mięsny”, połączony z restauracją se…

czytaj więcej

Eksperci: ograniczmy czerwone mięso!

American Cancer Society wzywa do ograniczenia czerwonego i przetworzonego mięsa.

Opublikowane ost…

czytaj więcej

Wegańskie Chiny – czy to realne?

O tym, że wystąpieniu pandemii COVID-19 „pomogły” tzw. mokre targi, na których sprzedawane są zwierz…

czytaj więcej

Podejmij beznabiałowy challenge!

Badania wykazują, że trzy porcje mleka dziennie mogą zwiększyć ryzyko raka piersi nawet o 80 proc., …

czytaj więcej
Facebook