Kulinarne Prawo Jazdy. Wege Edition

Redakcja Vege
Kwiecień24/ 2018

Food Lab Studio zaprojektowało cykl warsztatów pod nazwą KULINARNE PRAWO JAZDY. Wege Edition mających edukować ludzi w zakresie zdrowej i zbilansowanej diety roślinnej oraz promować styl odżywiania pozytywnie wpływający na nasz organizm i na środowisko.


tekst i zdjęcia: Katarzyna Konopa
Kiedy robi się ciepło, większość z nas zastanawia się nad ulepszeniem sylwetki głównie za pomocą zmian w diecie. Zdrowa kuchnia zakłada jedzenie dużej ilości warzyw i owoców. Oczywiście może być pełna wykwintnych smaków, lecz wiele osób ma doświadczenia jedynie z gotowaniem tradycyjnych potraw. Podczas śniadania prasowego, które odbyło się 18 kwietnia, Grzegorz Łapanowski zaprezentował wszystkich prowadzących nadchodzące warsztaty Kulinarne Prawo Jazdy, z których każdy będzie skoncentrowany na innym zagadnieniu dotyczącym kuchni roślinnej i przedstawi je od podstaw. Warsztaty będą świetną okazją do poznania technik kulinarnych, przepisów, trików oraz sposobów na pyszne dania.


Pierwsze warsztaty, na których Grzegorz Łapanowski wraz z Malką Kafką i Katarzyną Pieczyńską wprowadzi uczestników w podstawy diety roślinnej, odbędą się już 14 maja. Kolejni eksperci to

  • Zuza Rzymanek, właścicielka marki wegańskich serów Wege Siostry, która poprowadzi warsztat proponujący alternatywy nabiału do samodzielnego wykonania
  • erVegan, czyli Eryk Wałkowicz, który będzie pokazywać. jak osiągnąć smak umami w daniach roślinnych
  • Dominika Wójcik, która zapozna biorących udział z abecadłem warzyw i swoimi sposobami na ich przyrządzanie
  • Piotr Ważyński, najbardziej zasłużonych specjalistów kuchni roślinnej w Polsce, który opowie o zamiennikach mięsa na diecie wegańskiej
  • Magda Chojnacka, właścicielka warszawskiej cukierni bez cukru „Słodki Bez”, która zamknie cykl warsztatów propozycjami zdrowych wegańskich deserów.

Cykl wegewarsztatów w Food Lab Studio to doskonała okazja do zgłębienia tajników kuchni roślinnej zarówno dla nowicjuszy w tej dziedzinie, jak i osób, które chcą poprawić umiejętności kulinarne lub poznać nowe techniki przygotowywania potraw.


Partnerzy warsztatów: Bio Planet, Bio Bazar, Wypożyczalnia Gastro Magic Service, Fundacja Szkoła na Widelcu
Partnerzy medialni: Magazyn VEGE, Roślinniejemy, Portal News Gastro

Więcej informacji o wydarzeniu i poszczególnych warsztatach na stronie Food Lab Studio.

Komentarze

Featured
Olga Tokarczuk Znaki V - jak aplikować? Kopi luwak Targi VeggieWorld Konkurs Zdrowa tarczyca przeczytasz w numerze 5/2018

Olga Tokarczuk

Olga Tokarczuk – jedna z najbardziej niejednoznacznych i najciekawszych współczesnych pisarek – opow…

czytaj więcej

Znaki V - jak aplikować?

Znak V – oznacza produkt odpowiedni dla Vegan.

Oznacza produkt sprawdzony przez najlepszych facho…

czytaj więcej

Kopi luwak

Za jedną z najlepszych kaw na świecie uchodzi kopi luwak. Jest też najdroższa. Niewielu jednak wie, …

czytaj więcej

Targi VeggieWorld

Przed nami pierwsza polska edycja VeggieWorld, największych i najstarszych targów w Europie promując…

czytaj więcej

Konkurs Zdrowa tarczyca

Nadszedł kolejny miesiąc, a razem z nim kolejny konkurs magazynu Vege! Koniecznie sprawdźcie, co tym…

czytaj więcej

przeczytasz w numerze 5/2018

Majowy numer magazynu VEGE już jest w drodze do kiosków w całej Polsce. Nie możesz się doczekać, aż …

czytaj więcej
Facebook
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar