[wppb-login]

Kulinarne Prawo Jazdy. Wege Edition

Redakcja Vege
kwiecień24/ 2018

Food Lab Studio zaprojektowało cykl warsztatów pod nazwą KULINARNE PRAWO JAZDY. Wege Edition mających edukować ludzi w zakresie zdrowej i zbilansowanej diety roślinnej oraz promować styl odżywiania pozytywnie wpływający na nasz organizm i na środowisko.


tekst i zdjęcia: Katarzyna Konopa
Kiedy robi się ciepło, większość z nas zastanawia się nad ulepszeniem sylwetki głównie za pomocą zmian w diecie. Zdrowa kuchnia zakłada jedzenie dużej ilości warzyw i owoców. Oczywiście może być pełna wykwintnych smaków, lecz wiele osób ma doświadczenia jedynie z gotowaniem tradycyjnych potraw. Podczas śniadania prasowego, które odbyło się 18 kwietnia, Grzegorz Łapanowski zaprezentował wszystkich prowadzących nadchodzące warsztaty Kulinarne Prawo Jazdy, z których każdy będzie skoncentrowany na innym zagadnieniu dotyczącym kuchni roślinnej i przedstawi je od podstaw. Warsztaty będą świetną okazją do poznania technik kulinarnych, przepisów, trików oraz sposobów na pyszne dania.


Pierwsze warsztaty, na których Grzegorz Łapanowski wraz z Malką Kafką i Katarzyną Pieczyńską wprowadzi uczestników w podstawy diety roślinnej, odbędą się już 14 maja. Kolejni eksperci to

  • Zuza Rzymanek, właścicielka marki wegańskich serów Wege Siostry, która poprowadzi warsztat proponujący alternatywy nabiału do samodzielnego wykonania
  • erVegan, czyli Eryk Wałkowicz, który będzie pokazywać. jak osiągnąć smak umami w daniach roślinnych
  • Dominika Wójcik, która zapozna biorących udział z abecadłem warzyw i swoimi sposobami na ich przyrządzanie
  • Piotr Ważyński, najbardziej zasłużonych specjalistów kuchni roślinnej w Polsce, który opowie o zamiennikach mięsa na diecie wegańskiej
  • Magda Chojnacka, właścicielka warszawskiej cukierni bez cukru „Słodki Bez”, która zamknie cykl warsztatów propozycjami zdrowych wegańskich deserów.

Cykl wegewarsztatów w Food Lab Studio to doskonała okazja do zgłębienia tajników kuchni roślinnej zarówno dla nowicjuszy w tej dziedzinie, jak i osób, które chcą poprawić umiejętności kulinarne lub poznać nowe techniki przygotowywania potraw.


Partnerzy warsztatów: Bio Planet, Bio Bazar, Wypożyczalnia Gastro Magic Service, Fundacja Szkoła na Widelcu
Partnerzy medialni: Magazyn VEGE, Roślinniejemy, Portal News Gastro

Więcej informacji o wydarzeniu i poszczególnych warsztatach na stronie Food Lab Studio.

Featured
Mięsożerca promujący dania roślinne. Hit czy kit? Jaką żywność roślinną wybierają Polacy? Food trendy: wegańskie jedzenie będzie podbijać restauracje w 2022 Roślinny kurczak od Beyonda w KFC - nie dla wegan? UE w 2022 roku stawia na promocję diety roślinnej Veganzone: platforma społecznościowa dla wegan!

Mięsożerca promujący dania roślinne. Hit czy kit?

Promocja Veganuary, w której wziął udział portal Pyszne, zapraszając rapera Peję, wywołała kontrower…

czytaj więcej

Jaką żywność roślinną wybierają Polacy?

Jak wskazuje ProVeg Polska, w naszym kraju obecnie najszybciej rozwija się sektor zamienników ryb i …

czytaj więcej

Food trendy: wegańskie jedzenie będzie podbijać restauracje w 2022

„Raport Food Trendów” redakcji Food Service nie pozostawia złudzeń: roślinne jedzenie wchodzi na sta…

czytaj więcej

Roślinny kurczak od Beyonda w KFC - nie dla wegan?

Beyond Fried Chicken czyli roślinne nuggetsy na razie sprzedawane mają być tylko w USA w ponad 4 tys…

czytaj więcej

UE w 2022 roku stawia na promocję diety roślinnej

Jak informuje Proveg, polityka promocyjna Unii Europejskiej w 2022 ma kręcić się wokół zachęcania do…

czytaj więcej

Veganzone: platforma społecznościowa dla wegan!

Porady, przepisy, polecenia lokali gastronomicznych, ciekawe wydarzenia i zawieranie znajomości – cz…

czytaj więcej
Facebook