[wppb-login]

Premiera książki Zdrowa tarczyca

Redakcja Vege
luty28/ 2018

28 lutego odbyła się premiera książki Zdrowa tarczyca autorstwa Karoliny i Macieja Szaciłłów. Książka ukazała się dzięki wydawnictwu Zwierciadło, a magazyn Vege objął ją patronatem medialnym.
Karolina i Maciej Szaciłłowie to eksperci od zdrowego żywienia i ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. W książce Zdrowa Tarczyca podchodzą w sposób holistyczny do funkcjonowania tarczycy uznawanej za królową gruczołów wydzielania wewnętrznego. Autorzy starają się połączyć tradycję ajurwedyjską z dorobkiem współczesnej dietetyki, aby odpowiedzieć na pytania, które trapią tysiące ludzi cierpiących na choroby tarczycy i pomóc im w powrocie do zdrowia.
Autorzy książki zdają sobie sprawę z tego, że zaburzenia pracy tarczycy przekładają się na problemy prawie z każdą częścią ciała. To one są przyczyną wielu dolegliwości – od apatii i depresji po irytację i nerwowość. Problemy z tarczycą, w tym najczęściej występujące przewlekłe zapalenie gruczołu tarczowego typu Hashimoto, dotyczą przede wszystkim kobiet, ale coraz częściej dotykają także mężczyzn. Jak sobie z nimi radzić?

Chcieliśmy, aby nasza książka była prostym i przejrzystym przewodnikiem po skomplikowanym systemie zaleceń dietetycznych, składników odżywczych, ziół, suplementów diety, a nawet technik relaksacyjnych czy oddechowych zalecanych osobom borykającym się z niedoczynnością tarczycy i hashimoto.

Książka jest prawdziwym kompendium wiedzy, dzięki któremu czytelnicy poznają złożony proces przywracania równowagi hormonalnej. „Zdrowa tarczyca” dostarczy kompleksowego, odpowiednio zbilansowanego jesienno-zimowego oraz wiosenno-letniego menu dla osób z niedoczynnością tarczycy oraz chorobą Hashimoto, przystępnego omówienia objawów oraz uwarunkowań genetycznych chorób tarczycy, technik oddechowych, medytacji, zabiegów olejowych, które przyśpieszą powrót do zdrowia i pomogą je zachować oraz informacji o toksynach zawartych, m.in. w kosmetykach, środkach czystości, jedzeniu. Ta książka jest dla wszystkich, którzy są zainteresowani profilaktyką zaburzeń albo chcą powrócić do zdrowia naturalnymi sposobami. Autorzy dostosowali swoje wskazówki i zalecenia do stylu życia współczesnych Polaków, którzy często nie mają czasu na przygotowywanie skomplikowanych posiłków. Udowadniają, że zmiany są w zasięgu ręki i każdy może zacząć wdrażać nowe, dobre nawyki.
Książkę Zdrowa tarczyca można kupić w dobrych księgarniach i na stronie internetowej wydawnictwa.

Featured
Mięsożerca promujący dania roślinne. Hit czy kit? Jaką żywność roślinną wybierają Polacy? Food trendy: wegańskie jedzenie będzie podbijać restauracje w 2022 Roślinny kurczak od Beyonda w KFC - nie dla wegan? UE w 2022 roku stawia na promocję diety roślinnej Veganzone: platforma społecznościowa dla wegan!

Mięsożerca promujący dania roślinne. Hit czy kit?

Promocja Veganuary, w której wziął udział portal Pyszne, zapraszając rapera Peję, wywołała kontrower…

czytaj więcej

Jaką żywność roślinną wybierają Polacy?

Jak wskazuje ProVeg Polska, w naszym kraju obecnie najszybciej rozwija się sektor zamienników ryb i …

czytaj więcej

Food trendy: wegańskie jedzenie będzie podbijać restauracje w 2022

„Raport Food Trendów” redakcji Food Service nie pozostawia złudzeń: roślinne jedzenie wchodzi na sta…

czytaj więcej

Roślinny kurczak od Beyonda w KFC - nie dla wegan?

Beyond Fried Chicken czyli roślinne nuggetsy na razie sprzedawane mają być tylko w USA w ponad 4 tys…

czytaj więcej

UE w 2022 roku stawia na promocję diety roślinnej

Jak informuje Proveg, polityka promocyjna Unii Europejskiej w 2022 ma kręcić się wokół zachęcania do…

czytaj więcej

Veganzone: platforma społecznościowa dla wegan!

Porady, przepisy, polecenia lokali gastronomicznych, ciekawe wydarzenia i zawieranie znajomości – cz…

czytaj więcej
Facebook