[wppb-login]

Wszystkie kłamstwa o mleku

Magda Buszko
Październik19/ 2017

Już 20 października w Warszawie, odbędzie się debata Białe Kłamstwa, na którą serdecznie zaprasza Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt – Viva. Wstęp wolny! Zapraszamy!

Mleko – dlaczego je pijemy i czy wychodzi nam to na zdrowie? Skąd, jeśli nie z mleka, czerpać wapń? Czy bez mleka grozi nam osteoporoza? Czy można uprawiać sport nie jedząc mięsa i produktów mlecznych?

20 października, podczas debaty Białe Kłamstwa organizowanej przez Fundację Viva, odpowiedzi na te i inne pytania poszukają:

  • Małgorzata Sobczyk – dietetyk i doktorantka SGGW. Poza konsultacjami dietetycznymi zaangażowana jest w szeroko pojętą edukację żywieniową: prowadzi wykłady, warsztaty i bierze udział w konferencjach naukowych. Jest współautorką książki „Uodpornij się, jedząc świadomie” i prowadzi bloga BiteThru. Jest również stałą autorką w magazynie Vege w dziale „zdrowie”.
  • Violetta Domaradzka i Robert Zakrzewski – weganie, ultramaratończycy, autorzy książek “Kuchnia dla serca”, “Kuchnia dla biegaczy” oraz “Love Vegan”. Założyciele Run Vegan, organizującego Bieg Wegański i Gorce Ultra-Trail. Prowadzący Bulwar Wegański i Bistro Run Vegan w Hali Gwardii.
  • Adam Kuncicki – kulturysta na diecie roślinnej, trener personalny i bloger, student UWM w Olsztynie. Udowadnia, że budowanie masy i sylwetki na diecie wegańskiej jest możliwe! Wywiad z Adamem ukaże się na łamach magazynu Vege już numerze świątecznym!

Debatę poprowadzi Maciej Weryński – redaktor naczelny Magazynu Vege.

Gorąco zapraszamy do udziału: Debata Białe Kłamstwa, 20 października 18.00,
Warsztat pl. Konstytucji 4, Warszawa

Featured
Matki Matkom: Karolina Rynek wegańskich serów powiększy się o 300 proc. Boliwia: pierwszy wegański sklep "mięsny" z tradycyjnymi potrawami Eksperci: ograniczmy czerwone mięso! Wegańskie Chiny – czy to realne? Podejmij beznabiałowy challenge!

Matki Matkom: Karolina

Oto jedna z wielu historii opublikowanych na profilu kampanii Białe kłamstwa w ramach projektu #Matk…

czytaj więcej

Rynek wegańskich serów powiększy się o 300 proc.

Przewiduje się, że wegański przemysł serowy wzrośnie o ponad 300 proc. do 2030 roku.

Nic dziwnego…

czytaj więcej

Boliwia: pierwszy wegański sklep "mięsny" z tradycyjnymi potrawami

W Santa Cruz w Boliwii otwarto niedawno pierwszy wegański sklep „mięsny”, połączony z restauracją se…

czytaj więcej

Eksperci: ograniczmy czerwone mięso!

American Cancer Society wzywa do ograniczenia czerwonego i przetworzonego mięsa.

Opublikowane ost…

czytaj więcej

Wegańskie Chiny – czy to realne?

O tym, że wystąpieniu pandemii COVID-19 „pomogły” tzw. mokre targi, na których sprzedawane są zwierz…

czytaj więcej

Podejmij beznabiałowy challenge!

Badania wykazują, że trzy porcje mleka dziennie mogą zwiększyć ryzyko raka piersi nawet o 80 proc., …

czytaj więcej
Facebook