[wppb-login]

przeczytasz w numerze 9/2017

Magda Buszko
Sierpień31/ 2017

Wrześniowe VEGE  już jest w sprzedaży w całej Polsce. Nie możesz się doczekać? Sprawdź co dla Ciebie przygotowaliśmy, a następnie >>kup<< i poleć nas swoim znajomym!

Na zdjęciu: Agata Buzek Fot.: Mary Zubowicz- Photographer

na temat

3 tacy młodzi, a już wielcy najmłodsi wolontariusze, czyli dobre wychowanie w praktyce

dobra karma

8 bakłażan dobry na wszystko w gulaszu, zupie czy… majonezie; fioletowe warzywo na trzy sposoby
10 na opak deser przed obiadem? Czemu nie!
12 w pudełku lub słoiku kilkanaście minut i… pyszny i zdrowy posiłek do pracy gotowy
14 pesto alla polacca z natki, z ziołami lub… liśćmi rzodkiewki

na zdrowie

21 witamina do zadań specjalnych od A do Z o zmorze roślinożerców… Wit. B12 – gdzie jej szukać?

w odbiciu

24 wspomnienie wakacji delikatny róż, subtelnie podkreślone usta… Jesienny makijaż w wersji light
28 królowa lasu jeżyna dla urody, czyli pielęgnacja skóry domowymi sposobami

„Vege” rozmawia

30 lubię być, nie bywać z Agatą Buzek, aktorką filmową i teatralną, rozmawiamy o podejściu do zwierząt i wegetarianizmie
36 młodzi myślą o zwierzętach dlaczego hodowla to holokaust? Rozmawiamy z Alexem Hershaftem, działaczem, który przeżył getto

zwierzyniec

40 500+ dla zwierząt Sri Lanka to nie kraj dla chorych zwierząt… A może jednak?
44 jestem wypalona, ale co z tego? z Celią Hammond, byłą modelką, wieloletnią aktywistką, o życiu pełnym pasji i potrzebie pomagania
50 o miłości, która krzywdzi dobrymi intencjami piekło wybrukowane, czyli o tym, kiedy kochając, ranimy

ekologika

54 banan i sprawiedliwość ile fair w fair trade? o znaczeniu tego, co wkładamy do koszyka w supermarkecie
60 transport mniej dotkliwy miejskie ekologiczne opcje dojazdowe – rowerem, busem, a może… jednak samochodem?

kultura

64 skupienie to podstawa o zawiłej karierze i nowym sposobie odżywiania rozmawiamy z Justyną Kuśmierczyk, wokalistką i producentką muzyczną
68 dotykanie dźwiękiem Tomasz Wacikowski i Elisabeth Drozd z grupy Sound of Touch o historii zespołu

przewodnik

74 organicznie i bez glutenu mały, przytulny lokal z wegańskim jedzeniem w samym centrum Warszawy
76 z ziemi włoskiej lasagne, risotto, carbonara… wszystko w wersji roślinnej!

Featured
Rynek wegańskich serów powiększy się o 300 proc. Boliwia: pierwszy wegański sklep "mięsny" z tradycyjnymi potrawami Eksperci: ograniczmy czerwone mięso! Wegańskie Chiny – czy to realne? Podejmij beznabiałowy challenge! M*** F*** czyli żyj bez mięsa!

Rynek wegańskich serów powiększy się o 300 proc.

Przewiduje się, że wegański przemysł serowy wzrośnie o ponad 300 proc. do 2030 roku.

Nic dziwnego…

czytaj więcej

Boliwia: pierwszy wegański sklep "mięsny" z tradycyjnymi potrawami

W Santa Cruz w Boliwii otwarto niedawno pierwszy wegański sklep „mięsny”, połączony z restauracją se…

czytaj więcej

Eksperci: ograniczmy czerwone mięso!

American Cancer Society wzywa do ograniczenia czerwonego i przetworzonego mięsa.

Opublikowane ost…

czytaj więcej

Wegańskie Chiny – czy to realne?

O tym, że wystąpieniu pandemii COVID-19 „pomogły” tzw. mokre targi, na których sprzedawane są zwierz…

czytaj więcej

Podejmij beznabiałowy challenge!

Badania wykazują, że trzy porcje mleka dziennie mogą zwiększyć ryzyko raka piersi nawet o 80 proc., …

czytaj więcej

M*** F*** czyli żyj bez mięsa!

Trend ograniczania mięsa w trakcie pandemii postanowiła wykorzystać marka Meatless Farm, która właśn…

czytaj więcej
Facebook