Wrześniowe VEGE już jest w sprzedaży w całej Polsce. Nie możesz się doczekać? Sprawdź co dla Ciebie przygotowaliśmy, a następnie >>kup<< i poleć nas swoim znajomym!
na temat
3 tacy młodzi, a już wielcy najmłodsi wolontariusze, czyli dobre wychowanie w praktyce
dobra karma
8 bakłażan dobry na wszystko w gulaszu, zupie czy… majonezie; fioletowe warzywo na trzy sposoby
10 na opak deser przed obiadem? Czemu nie!
12 w pudełku lub słoiku kilkanaście minut i… pyszny i zdrowy posiłek do pracy gotowy
14 pesto alla polacca z natki, z ziołami lub… liśćmi rzodkiewki
na zdrowie
21 witamina do zadań specjalnych od A do Z o zmorze roślinożerców… Wit. B12 – gdzie jej szukać?
w odbiciu
24 wspomnienie wakacji delikatny róż, subtelnie podkreślone usta… Jesienny makijaż w wersji light
28 królowa lasu jeżyna dla urody, czyli pielęgnacja skóry domowymi sposobami
„Vege” rozmawia
30 lubię być, nie bywać z Agatą Buzek, aktorką filmową i teatralną, rozmawiamy o podejściu do zwierząt i wegetarianizmie
36 młodzi myślą o zwierzętach dlaczego hodowla to holokaust? Rozmawiamy z Alexem Hershaftem, działaczem, który przeżył getto
zwierzyniec
40 500+ dla zwierząt Sri Lanka to nie kraj dla chorych zwierząt… A może jednak?
44 jestem wypalona, ale co z tego? z Celią Hammond, byłą modelką, wieloletnią aktywistką, o życiu pełnym pasji i potrzebie pomagania
50 o miłości, która krzywdzi dobrymi intencjami piekło wybrukowane, czyli o tym, kiedy kochając, ranimy
ekologika
54 banan i sprawiedliwość ile fair w fair trade? o znaczeniu tego, co wkładamy do koszyka w supermarkecie
60 transport mniej dotkliwy miejskie ekologiczne opcje dojazdowe – rowerem, busem, a może… jednak samochodem?
kultura
64 skupienie to podstawa o zawiłej karierze i nowym sposobie odżywiania rozmawiamy z Justyną Kuśmierczyk, wokalistką i producentką muzyczną
68 dotykanie dźwiękiem Tomasz Wacikowski i Elisabeth Drozd z grupy Sound of Touch o historii zespołu
przewodnik
74 organicznie i bez glutenu mały, przytulny lokal z wegańskim jedzeniem w samym centrum Warszawy
76 z ziemi włoskiej lasagne, risotto, carbonara… wszystko w wersji roślinnej!