[wppb-login]

Jedz lokalnie, działaj globalnie! Konkurs dla gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych

ola zielona iec
Marzec06/ 2017

Czy wiecie, skąd pochodzi żywność na Waszych talerzach? Czy wiecie, jaka jest jej jakość? A może słyszeliście o przemysłowej produkcji żywności, która wpływa na pogłębianie zmian klimatu, wyczerpywanie zasobów naturalnych i na społeczności rolników na całym świecie?

Polska Zielona Sieć oraz Fundacja Otwarty Plan organizują konkurs video towarzyszący międzynarodowemu projektowi Jedz lokalnie, myśl globalnie. Wspólnie z uczniami i uczennicami z gimnazjów oraz liceów, chcemy poszukać odpowiedzi na powyższe pytania i zastanowić się nad ich rozwiązaniem. Poszukujemy kreatywnych pomysłów na lokalne działania, które są odpowiedzią na problemy związane ze współczesną produkcją i konsumpcją żywności. Zaprezentujcie swoje pomysły w postaci krótkich filmów, a najlepszy z nich w postaci profesjonalnej produkcji, która wykonamy, będzie miał szansę dotrzeć do tysięcy ludzi w Polsce i Europie!

Nagrodzona praca na poziomie krajowym zaprezentowana zostanie w ogólnopolskich mediach, a autor/autorka pomysłu otrzyma profesjonalnie wyprodukowane video na bazie scenariusza wcześniej przesłanej pracy. Zwycięzca konkursu na poziomie krajowym, przejdzie do etapu międzynarodowego, w którym udział weźmie czternaście państw związanych z projektem.

  • Do kiedy?

Do dnia 24 marca 2017 r. na na adres mailowy: konkurs@zielonasiec.pl prześlijcie link do wybranego przez siebie serwera wymiany plików (np. Wetransfer, Dropbox, Google Drive, Sendspace), na którym umieśćcie film/filmy.

  • Pytania?

Wszelkie pytania związane z przygotowaniem filmu kierujcie do Pawła Stankiewicza na adres: pawelstankiewicz@zielonasiec.pl

Szczegóły konkursu znajdziecie >>TUTAJ<<

Featured
IKEA: Do 2025 roku połowa naszego menu będzie wegańska Przeczytasz w numerze 12/2020-1/2021 Aluminium - opakowaniowe perpetuum mobile W co się nie ubierać Zrób to dla klimatu Amber Locke: Wszystko zaczęło się od kuchni

IKEA: Do 2025 roku połowa naszego menu będzie wegańska

Marka przygotowuje prawdziwą rewolucję. Wegański klopsiki były zaledwie początkiem.

Choć IKEA zna…

czytaj więcej

Przeczytasz w numerze 12/2020-1/2021

Nowy, podwójny numer już w kioskach! Zobaczcie, co dla Was przygotowaliśmy!
ŚWIĄTECZNY CZAS PO NOWE…

czytaj więcej

Aluminium - opakowaniowe perpetuum mobile

XIX wiek przyniósł wiele rewolucji technologicznych i przełomowych wynalazków. Jednym z mniej doceni…

czytaj więcej

W co się nie ubierać

Przemysł odzieżowy jest drugim największym trucicielem planety. Dlatego nie warto kupować dużo i tan…

czytaj więcej

Zrób to dla klimatu

Jesienne akcje na ulicach miast pokazały, że wciąż zbyt mało ludzi daje sobie sprawę ze związku pomi…

czytaj więcej

Amber Locke: Wszystko zaczęło się od kuchni

Amber Locke: projektantka, pisarka kulinarna i fotografka. Od 2013 r. w swoim studio w Derbyshire w …

czytaj więcej
Facebook