[wppb-login]

Książka kucharska My New Roots

Magda Buszko
Październik05/ 2016

W końcu! Królowa zdrowych blogów przedstawia sto oryginalnych i nigdzie wcześniej niepublikowanych przepisów.my-new-rootsNareszcie książka twórczyni kultowego bloga My New Roots z potrawami kuchni roślinnej ? w tym także wegańskiej i często bezglutenowej.

My New Roots to przykład na to, w jaki sposób dobre i świadome jedzenie może wpływać na jakość życia.

Sarah szanuje swoje ciało i chce dla niego jak najlepiej. Prowadzi bloga po to, żeby inspirować do podejmowania lepszych decyzji żywieniowych w codziennym życiu. Odżywa się wszystkim, co zdrowe, nigdy nie liczy kalorii, a jej przepisy wyglądają i smakują fantastycznie.
Jej kuchnia podporządkowana jest zmianom pór roku. Jej przepisy są proste, ale zdarzają się też takie nieco bardziej skomplikowane ? wszystkie jednak podane są w przystępny sposób oraz zilustrowane pięknymi zdjęciami.

My New Roots to książka zarówno dla tych zainteresowanych zdrowym odżywianiem, jak i tych, którzy pomynewr prostu lubią smacznie zjeść.

?Siła tkwi w prostocie i w sezonowych składnikach. Sarah Britton napisała książkę, w której pokazuje kuchnię bez nabiału, cukru i glutenu. Jej dania są lekkie i kolorowe, jednocześnie pożywne i oryginalne. Wprowadza czytelnika w świat nowości i składników będących w Polsce od niedawna. Na stronach tej przystępnie napisanej książki, dowiemy się też, jak przygotować masła orzechowe, mleko roślinne oraz jak kiełkować i gotować rośliny strączkowe. Polecam!? – Eliza Mórawska, White Plate

?Autorka jest czarodziejką, która z królestwa roślin wybiera te najbardziej wartościowe i atrakcyjne dla zmysłów. Podpowiada, w jaki sposób z prostych, zdrowych potraw, które weganie i wegetarianie już poniekąd znają, wyczarować dania nowe, godne najdroższych restauracji. Uczy sztuczek, dzięki którym niejeden mięsożerca się zapomni i być może pomyśli o zmianie diety?. – Natalia Przybysz

?Połączenie radości gotowania z dbałością o dobór składników oraz niebanalne kompozycje kulinarne pociągają każdego kucharza. Sarah Britton wie, jak sprawić, by jedzenie było sexy, jej przepisy czarują nie tylko wegetarian?. – Agnieszka Kręglicka

mynew

Komentarze

Featured
przeczytasz w numerze 6/2020 Naprawdę dobra zmiana Co wyrasta z Brzydkiego Kaczątka Jeszcze będzie normalnie? państwo w liczbie mnogiej Paprodziad: marzę o porze, gdy selerzę

przeczytasz w numerze 6/2020

Nowy numer już w kioskach! Zobaczcie, co dla Was przygotowaliśmy:

po nowemu – można żyć inaczej n…

czytaj więcej

Naprawdę dobra zmiana

Naukowcy namawiają, aby w czasach zarazy przejść na dietę roślinną, a Amerykanie masowo wykupują ze …

czytaj więcej

Co wyrasta z Brzydkiego Kaczątka

Łabędź to symbol poetów, muz i miłości, obecny w kulturze już od starożytności. Za sprawą popularnej…

czytaj więcej

Jeszcze będzie normalnie?

Niechby się to już skończyło! Mnie najbardziej brakuje możliwości zwykłej przechadzki, wyjścia na mi…

czytaj więcej

państwo w liczbie mnogiej

Chiny to jedna z najstarszych cywilizacji świata, której historię czyta się momentami jak baśń, a mo…

czytaj więcej

Paprodziad: marzę o porze, gdy selerzę

Jest śpiewającym filozofem, którego twórczość można poznać, słuchając m.in. Łąki Łan, November Proje…

czytaj więcej
Facebook