[wppb-login]

Książka kucharska My New Roots

Magda Buszko
Październik05/ 2016

W końcu! Królowa zdrowych blogów przedstawia sto oryginalnych i nigdzie wcześniej niepublikowanych przepisów.my-new-rootsNareszcie książka twórczyni kultowego bloga My New Roots z potrawami kuchni roślinnej ? w tym także wegańskiej i często bezglutenowej.

My New Roots to przykład na to, w jaki sposób dobre i świadome jedzenie może wpływać na jakość życia.

Sarah szanuje swoje ciało i chce dla niego jak najlepiej. Prowadzi bloga po to, żeby inspirować do podejmowania lepszych decyzji żywieniowych w codziennym życiu. Odżywa się wszystkim, co zdrowe, nigdy nie liczy kalorii, a jej przepisy wyglądają i smakują fantastycznie.
Jej kuchnia podporządkowana jest zmianom pór roku. Jej przepisy są proste, ale zdarzają się też takie nieco bardziej skomplikowane ? wszystkie jednak podane są w przystępny sposób oraz zilustrowane pięknymi zdjęciami.

My New Roots to książka zarówno dla tych zainteresowanych zdrowym odżywianiem, jak i tych, którzy pomynewr prostu lubią smacznie zjeść.

?Siła tkwi w prostocie i w sezonowych składnikach. Sarah Britton napisała książkę, w której pokazuje kuchnię bez nabiału, cukru i glutenu. Jej dania są lekkie i kolorowe, jednocześnie pożywne i oryginalne. Wprowadza czytelnika w świat nowości i składników będących w Polsce od niedawna. Na stronach tej przystępnie napisanej książki, dowiemy się też, jak przygotować masła orzechowe, mleko roślinne oraz jak kiełkować i gotować rośliny strączkowe. Polecam!? – Eliza Mórawska, White Plate

?Autorka jest czarodziejką, która z królestwa roślin wybiera te najbardziej wartościowe i atrakcyjne dla zmysłów. Podpowiada, w jaki sposób z prostych, zdrowych potraw, które weganie i wegetarianie już poniekąd znają, wyczarować dania nowe, godne najdroższych restauracji. Uczy sztuczek, dzięki którym niejeden mięsożerca się zapomni i być może pomyśli o zmianie diety?. – Natalia Przybysz

?Połączenie radości gotowania z dbałością o dobór składników oraz niebanalne kompozycje kulinarne pociągają każdego kucharza. Sarah Britton wie, jak sprawić, by jedzenie było sexy, jej przepisy czarują nie tylko wegetarian?. – Agnieszka Kręglicka

mynew

Featured
Ekskluzywna restauracja przechodzi (prawie!) na weganizm Europa może przemówić głosem zwierząt! Podpisz petycję! Polska pustynnieje z dnia na dzień Przeczytasz w numerze 6/2021 W głębi lasu W stronę Włoch

Ekskluzywna restauracja przechodzi (prawie!) na weganizm

Ekskluzywna restauracja Eleven Madison Park w Nowym Jorku po zamknięciu z powodu pandemii koronawiru…

czytaj więcej

Europa może przemówić głosem zwierząt! Podpisz petycję!

Organizacje działające na rzecz praw zwierząt w UE domagają się, by w strukturach unijnych mogło fun…

czytaj więcej

Polska pustynnieje z dnia na dzień

Obecna epoka nazywana jest antropocenem, czyli czasem radykalnych zmian w środowisku naturalnym spow…

czytaj więcej

Przeczytasz w numerze 6/2021

Nowy numer już w sprzedaży! Zobaczcie, co dla Was przygotowaliśmy:
na temat
PRAWO DO BREDNI – Praw…

czytaj więcej

W głębi lasu

Las jest bardzo ważnym archetypem w kulturze, o czym możemy się przekonać, analizując podania i baśn…

czytaj więcej

W stronę Włoch

Nie wiemy, kiedy uda nam się wrócić w nasze ulubione wakacyjne rejony. Spróbujmy ich jednak posmakow…

czytaj więcej
Facebook