[wppb-login]

Warsztaty kuchni roślinnej z Magdą Cielengą-Wiaterek

admin
kwiecień21/ 2015

23c15fbff3312abc9dad60515da74a841177c3fa!8857952W dniach 22-24 maja w Beskidach odbędą się wyjątkowe kulinarne warsztaty „Zielenina na talerzu”, które poprowadzi wieloletnia współpracowniczka magazynu „Vege” – Magdalena Cielenga-Wiaterek, autorka znanego bloga Zielenina.

Warsztaty odbywają się w ramach cyklu Republika Bios Amigos, czyli kulinarno-artystycznych eventy na łonie natury organizowanych przez Fundację Bios Amigos.

Na nasze kulinarne wypady zapraszamy prowadzących, którzy o gotowaniu roślinnym wiedzą wszystko. Niektórych możecie znać z mediów lub blogów. O innych być może nie słyszeliście ? wynajdujemy ich specjalnie dla Was, kierując się naszym sekretnym przepisem, którego składniki to: nieprzeciętna osobowość, kulinarna intuicja i, oczywiście, niezapomniany smak proponowanych potraw. Przyprawiamy wszystko takimi ważnymi dla nas elementami, jak sezonowość, lokalność i pozyskiwane produktów bezpośrednio od producentów. A na deser (kto obywa się bez deseru? Ręka do góry!) ? wyselekcjonowane specjalnie dla Was jednorazowe artystyczne eventy ? kameralne koncerty alternatywnych grup, przeglądy filmowe? i wiele innych niespodzianek! – mówią organizatorzy.

Zielony groch, soczewica, szparagi, szpinak, ogórki, por, młoda kapusta? To przykłady świeżych, sezonowych produktów, z których pod czujnym okiem prowadzącej uczestnicy przygotują szereg zdrowych, sycących, a co najważniejsze, pysznych potraw. Łatwych do przyrządzania nawet dla tych, którzy o roślinnej kuchni nie mają zielonego pojęcia.

Po dniu pełnym kulinarnych przygód, uczestników czeka unikatowy występ grupy THE PARTY IS OVER. To nie będzie zwykły koncert. Przedstawiciele katowickiej sceny alternatywnej zagrają w sobotni wieczór specjalnie dla 13 uczestników warsztatów. Tylko dla nich. Bez żadnych dodatkowych opłat.

I jeszcze jeden bonus:

Warsztaty towarzyszą publikacji ?Zielenina na talerzu? z autorskimi przepisami Magdy Cielengi-Wiaterek. Książka już niebawem trafi do księgarń w całej Polsce. Uczestnicy Republiki Bios Amigos bedą mogli nie tylko przetestować opisane w niej potrawy pod okiem autorki, ale także nabyć na warsztatach tą wyjątkową publikację z 35-procentową bonifikatą.

Szczegółowe informacje dotyczące zapisów dostępne są na stronie biosamigos.pl

Featured
Polscy żeglarze uratowali delfina zaplątanego w sieć rybacką Dzieje się: roślinna dieta dla masowego konsumenta Birdlife: co 5. gatunek ptaków w Europie zagrożony Raport: w Polsce rośnie sprzedaż roślinnych zamienników, spada sprzedaż mięsa Koniec z zarabianiem na negowaniu zmian klimatu! Raport Compassion Polska w Światowy Dzień Ośmiornicy

Polscy żeglarze uratowali delfina zaplątanego w sieć rybacką

Jak donoszą media, załoga polskiego jachtu „Pszczółka” pomogła delfinowi zaplątanemu w sieć rybacką …

czytaj więcej

Dzieje się: roślinna dieta dla masowego konsumenta

Spełnia się sen wielu wegan: podczas konferencji Plant-Powered Perspectives analityczka z firmy Mint…

czytaj więcej

Birdlife: co 5. gatunek ptaków w Europie zagrożony

Organizacja BirdLife opublikowała raport, z którego wynika, że populacje europejskich ptaków kurczą …

czytaj więcej

Raport: w Polsce rośnie sprzedaż roślinnych zamienników, spada sprzedaż mięsa

Według danych Panelu Gospodarstw Domowych GfK Polonia, cytowanych przez portal Noizz, mamy powody do…

czytaj więcej

Koniec z zarabianiem na negowaniu zmian klimatu!

Youtube i Google wypowiedziały wojnę fake newsom dotyczącym zmian klimatycznych. Uniemożliwią monety…

czytaj więcej

Raport Compassion Polska w Światowy Dzień Ośmiornicy

8 października, w Światowy Dzień Ośmiornicy fundacja Compassion Polska publikuje swój raport „Przemy…

czytaj więcej
Facebook
none