[wppb-login]

admin
Listopad15/ 2011

Zupełnie wyjątkowy, podwójny numer Vege w kioskach już od początku grudnia!

A w nim ponad 16 stron świątecznych przepisów! W tym roku na wigilijnym stole Vege zagoszczą tradycyjne polskie dania w wersji wegańskiej, m.in. kulebiak, kutia, samodzielnie kiszony barszcz, boczniaki po grecku, czy drożdżowa strucla z makiem i bakaliami. Dowiecie się o tym, jak zrobić jadalne ozdoby choinkowe, sylwestrowy tort z owocami i kokosową bitą śmietaną oraz… wegańskie pralinki!

Przeczytacie wywiad z Szymonem Hołownią – specjalnie dla czytelników Vege wyjaśni na czym polega ekoteologia oraz opowie o tym, jak szacunek do zwierząt jest wpisany w religię chrześcijańską.

 Poza tym, dowiecie się:

  •  Jak wybrać choinkę najbardziej przyjazną środowisku
  • Z czego przygotować własnoręczne, unikatowe prezenty dla najbliższych
  • Co zrobić, by wystrzałowy wieczór sylwestrowy nie był koszmarem dla naszych czworonogów
  • Jak mądrze pomóc dzikim zwierzętom w mroźne dni
  • Gdzie wybrać się na weekend lub urlop zimowy w Polsce
  • W dziale Zdrowie znajdziecie porady m.in. o tym czym słodzić, by sobie nie zaszkodzić oraz jak zdrowo i smacznie świętować 🙂

 

 

Featured
Biedronka wycofuje jajka „trójki” ze sprzedaży Mięso z laboratorium. Czy to etyczna alternatywa? Przełomowy wyrok. Po 10 latach sprzedawcy skazani za znęcanie się nad karpiami Profilaktyka anemii – zbawienny wpływ buraka IKEA: Do 2025 roku połowa naszego menu będzie wegańska Przeczytasz w numerze 12/2020-1/2021

Biedronka wycofuje jajka „trójki” ze sprzedaży

Już od 1 stycznia 2021 roku Biedronka zacznie wycofywać ze swoich półek jajka od kur z chowu klatkow…

czytaj więcej

Mięso z laboratorium. Czy to etyczna alternatywa?

Świat obiegła informacja, że Singapur stał się pierwszym krajem na świecie, który wydał zezwolenie n…

czytaj więcej

Przełomowy wyrok. Po 10 latach sprzedawcy skazani za znęcanie się nad karpiami

Sąd w Warszawie skazał na kary więzienia w zawieszeniu trzech oskarżonych, którzy dopuścili się znęc…

czytaj więcej

Profilaktyka anemii – zbawienny wpływ buraka

Mikołaj Bator, współwłaściciel i twórca projektu Zakwasownia, mówi nam o zapobieganiu anemii na diec…

czytaj więcej

IKEA: Do 2025 roku połowa naszego menu będzie wegańska

Marka przygotowuje prawdziwą rewolucję. Wegański klopsiki były zaledwie początkiem.

Choć IKEA zna…

czytaj więcej

Przeczytasz w numerze 12/2020-1/2021

Nowy, podwójny numer już w kioskach! Zobaczcie, co dla Was przygotowaliśmy!
ŚWIĄTECZNY CZAS PO NOWE…

czytaj więcej
Facebook
none