Zupełnie wyjątkowy, podwójny numer Vege w kioskach już od początku grudnia!
A w nim ponad 16 stron świątecznych przepisów! W tym roku na wigilijnym stole Vege zagoszczą tradycyjne polskie dania w wersji wegańskiej, m.in. kulebiak, kutia, samodzielnie kiszony barszcz, boczniaki po grecku, czy drożdżowa strucla z makiem i bakaliami. Dowiecie się o tym, jak zrobić jadalne ozdoby choinkowe, sylwestrowy tort z owocami i kokosową bitą śmietaną oraz… wegańskie pralinki!
Przeczytacie wywiad z Szymonem Hołownią – specjalnie dla czytelników Vege wyjaśni na czym polega ekoteologia oraz opowie o tym, jak szacunek do zwierząt jest wpisany w religię chrześcijańską.
Poza tym, dowiecie się:
- Jak wybrać choinkę najbardziej przyjazną środowisku
- Z czego przygotować własnoręczne, unikatowe prezenty dla najbliższych
- Co zrobić, by wystrzałowy wieczór sylwestrowy nie był koszmarem dla naszych czworonogów
- Jak mądrze pomóc dzikim zwierzętom w mroźne dni
- Gdzie wybrać się na weekend lub urlop zimowy w Polsce
- W dziale Zdrowie znajdziecie porady m.in. o tym czym słodzić, by sobie nie zaszkodzić oraz jak zdrowo i smacznie świętować 🙂