[wppb-login]

Dieta w profilaktyce chorób nowotworowych

admin
Listopad14/ 2011

Związek odżywiania z występowaniem niektórych typów raka stał się faktem – potwierdza go coraz więcej badań naukowych. Światowe organizacje medyczne apelują o ograniczenie w diecie produktów pochodzenia zwierzęcego, szczególnie czerwonego mięsa i zastąpienie ich produktami roślinnymi. O tym jak zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka będzie można usłyszeć 19 listopada w Centrum Medycyny Żywienia w Warszawie.

 

– Jakie czynniki stylu życia, w tym diety, zwiększają ryzyko wystąpienia powszechnie znanych nowotworów?

– W jaki sposób niewłaściwa dieta wpływa na gospodarkę hormonalną organizmu, przyczyniając się do rozwoju nowotworów, np. piersi, prostaty czy macicy?

– W jaki sposób dieta może wpłynąć na aktywność genów odpowiedzialnych za wzrost istniejących guzów?

– Jak pewne substancje w pożywieniu mogą wzmocnić antynowotworowe procesy obronne organizmu?
– Czy odpowiednia dieta może przedłużyć życie osób chorujących na nowotwór?

– Jak skomponować dietę antyrakową?

Na te wszystkie pytania w czasie wykładu odpowie mgr Małgorzata Desmond, specjalista w dziedzinie Medycyny Żywienia i Dietetyki, absolwentka University of West London oraz Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego; prowadzi konsultacje z zakresu medycyny żywienia w Centrum Medycyny Żywienia Carolina Medical Center.

Wykład rozpocznie się o godz. 14, a bezpośrednio po wykładzie odbędą się warsztaty zdrowego gotowania oraz degustacja roślinnych potraw przyjaznych zdrowiu.

WSTĘP WOLNY po wcześniejszej rezerwacji pod adresem mailowym: anna.matusewicz@carolina.pl oraz telefonicznie: (22) 355 85 57 (w godz. od 9.00 do 17.00)

Ares: Carolina Medical Center, Ul. Pory. 78, Warszawa

Program szkoleniowy współfinansowany jest w latach: 2011 ? 2013 przez Wydział Profilaktyki i Promocji Zdrowia Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy.

 

Featured
Bananowe pankejki od Atelier Smaku! (10. urodziny VEGE) Fiakrzy z Morskiego Oka skazani za znęcanie nad końmi Czy państwo poradzi sobie z ratowaniem zwierząt? 10. Urodziny Vege Kto się boi wegeburgera? [VEGE premium] Nowe wegańskie "ryby" i "owoce morza". UK roślinnieje

Bananowe pankejki od Atelier Smaku! (10. urodziny VEGE)

Oto przepis na pankejki, które Jola i Mirek przygotowali dla nas na żywo w ramach obchodów 10. urodz…

czytaj więcej

Fiakrzy z Morskiego Oka skazani za znęcanie nad końmi

To pierwszy taki wyrok w sprawie koni z Morskiego Oka. 2 mężczyzn zostało prawomocnie skazanych za z…

czytaj więcej

Czy państwo poradzi sobie z ratowaniem zwierząt?

Te zwierzęta umarłyby w męczarniach gdyby nie pomoc organizacji. Czy państwowa służba będzie w stani…

czytaj więcej

10. Urodziny Vege

Magazyn Vege kończy 10 lat!
Z tej okazji przygotowaliśmy dla Was mnóstwo atrakcji!
[Pobierz darmow…

czytaj więcej

Kto się boi wegeburgera? [VEGE premium]

Jedliście ostatnio wegańskiego burgera? A może pasztet z ciecierzycy? Pijecie rano kawę z mlekiem so…

czytaj więcej

Nowe wegańskie "ryby" i "owoce morza". UK roślinnieje

Firma Vegan Finest Foods ogłosiła stworzenie nowej linii pod marką Vegan ZeaStar.

Od początku paź…

czytaj więcej
Facebook
none