przeczytasz w numerze 4/2017

Magda Buszko
Kwiecień02/ 2017

Wielkanocne VEGE  już jest w sprzedaży w całej Polsce. Nie możesz się doczekać? Sprawdź co dla Ciebie przygotowaliśmy, a następnie >>kup<< i poleć nas swoim znajomym!

Na zdjęciu: Agnieszka Stępyra. Foto: Martyna Mytych

na temat

3 nielot niedoceniany inteligentne, społeczne, pojętne… Oczywiście kury!

dobra karma

8 do stołu podano tradycyjnie, acz w wersji roślinnej
10 tradycja w nowej wersji niekonwencjonalne pomysły i niecodzienne smaki
12 stół pełen dobroci twarożek bez sera, majonez bez jajek i salami bez mięsa
16 nowy początek… od kuchni przepisy na dania od święta, którym warto poświęcić trochę czasu
18 makowiec jak u babuni deser, którego w Wielkanoc nie może zabraknąć

na zdrowie

20 żelazne zdrowie pierwiastek, bez którego organizm szwankuje ? najnowsze zalecenia WHO
24 pudding z zaletami nasionka, które podbiły świat ? chia dla zdrowia i urody

w odbiciu

26 w mocnych barwach makijaż, obok którego nie można przejść obojętnie

Vege rozmawia

32 cegiełka po cegiełce Agnieszka Stępyra, czyli nissiax83, o popularności, diecie i etycznych wyborach w życiu
40 rewolucja musi nadejść rozmowa z Jarosławem Urbańskim, autorem książki ?Społeczeństwo bez mięsa?, o potrzebie systemowych zmian w aktywizmie

damy radę

44 nauka odczuwania odkryj w sobie moc i wykorzystaj kreatywny potencjał
48 szakal kontra żyrafa ugryźć się w język czy mówić, co ślina na jezyk przyniesie, czyli o słuchaniu, mówieniu i empatycznej komunikacji

ekologika

50 tydzień dla Ziemi sześć rzeczy, które możesz zrobić dla planety już dziś
54 dobra święte i nieświęte z siekierą przez miasto, czyli wielka wycinka i batalia o drzewa

w czasoprzestrzeni

58 zbrodnia w czasach pokoju Międzynarodowy Trybunał Karny kontra wielkie korporacje
62 z czym to się je wegańskie produkty podbijają sklepowe półki

w drodze

70 w kraju Majów z plecakiem przez Meksyk, czyli o kilkumiesięcznej podróży i pogoni za wolnością

tak myślę

78 gdybyśmy tylko byli świniami nie taka brudna i głupia, jak ją człowiek maluje

Komentarze

Featured
Smaczne warsztaty ze smakoterapii Kulinarna Awangarda – rozsmakuj się w wegańskiej Łodzi Przełomowe nagrania na polskiej fermie lisów obnażają okrucieństwo przemysłu futrzarskiego przeczytasz w numerze 10/2017 Najnowsza książka Pawła Ochmana, autora bloga Weganon.pl Książka "Love Vegan. Gotowy jadłospis na 21 dni" już dostępna!

Smaczne warsztaty ze smakoterapii

W wtorek, 10 października, w Warszawie, odbyły się warsztaty smakotearpii, które poprowadziła jedna …

czytaj więcej

Kulinarna Awangarda – rozsmakuj się w wegańskiej Łodzi

Już niebawem kubki smakowe łódzkich miłośników roślinnego jedzenia wejdą na wyższe obroty, bowiem w …

czytaj więcej

Przełomowe nagrania na polskiej fermie lisów obnażają okrucieństwo przemysłu futrzarskiego

Prezentujemy Państwu najnowsze nagrania ze śledztwa Fundacji Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt V…

czytaj więcej

przeczytasz w numerze 10/2017

Październikowe  VEGE  już jest w drodze do kiosków w całej Polsce. Nie możesz się doczekać? Sprawdź …

czytaj więcej

Najnowsza książka Pawła Ochmana, autora bloga Weganon.pl

Roślinne słodkości Pawła Ochmana – poznajcie świat słodkich wegańskich deserów dzięki książce „Pyszn…

czytaj więcej

Książka "Love Vegan. Gotowy jadłospis na 21 dni" już dostępna!

Właśnie ukazała się najnowsza książka Hanny Stolińskiej – Fiedorowicz, Violetty Domaradzkiej i Rober…

czytaj więcej
Facebook
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar