Numer majowy już jest w drodze do kiosków w całej Polsce. Nie możesz się doczekać? Sprawdź co dla Ciebie przygotowaliśmy w tym miesiącu, a następnie >>kup<< i poleć nas swoim znajomym!
na temat
3 obalamy mity wegetarianizm nie taki straszny, jak go malują
dobra karma
8 z jednego garnka nieskomplikowane dania i na słodko, i na słono
10 różowo mi rabarbar ? sezonowe warzywo idealne do deserów
12 fasola… z czekoladą? brownie dla odważnych, czyli eksperyment w kuchni
14 gorące klimaty dwa wiosenne hiszpańskie przepisy, czyli chłodnik i pisto
16 patelnia w ruch naleśniki dla każdego, dla dziecka i dorosłego
na zdrowie
19 jelita, drugi mózg ze zdrowiem układu pokarmowego nie ma żartów
w odbiciu
22 na ślubnym kobiercu na co zwrócić uwagę, szykując się do wegańskiego wesela
28 natura na ratunek przepisy na domowe kosmetyki nawilżające z siemieniem lnianym
Vege rozmawia
30 przepis na życie wywiad z Martą Dymek, czyli królową polskiego świata blogerów kulinarnych
zwierzyniec
36 miłość ponadgatunkowa o adopcjach w świecie zwierząt i mechanizmach, które za nimi stoją
40 spod znaku świni chiński apetyt na wieprzowinę rośnie wprost proporcjonalnie do szkód wyrządzanych środowisku
44 koński los walka o konie z Morskiego Oka trwa ? fiakrzy pozywają, obrońcy zwierząt nie odpuszczają
wegemaluch
54 lekcje w plenerze czego natura może nauczyć dzieci i dlaczego tracimy z nią kontakt?
trochę kultury
57 zamalować rzeczywistość murale zdobią miasta, ale mogą też odbierać im urok i przytłaczać
62 w słusznej sprawie wywiad z wyjątkową artystką, której prace otwierają oczy i poruszają serca
vegeprzewodnik
66 …i ryba cała recenzja całkowicie wegańskiej restauracji sushi w Warszawie
w drodze
68 kraj oliwą płynący Hiszpania jest pełna bogatych aromatów i intensywnych smaków
sport
74 sięgnąć szczytu skałki uzależniają, a miłośników wspinaczki ciągle przybywa