Październikowy numer “Vege: dostarczy Wam wielu jesiennych inspiracji kulinarnych. Skupimy się na potrawach z polskich sezonowych warzyw i owoców.
Porozmawiamy o tym, czym grozi wysoki poziom homocysteiny i zastanowimy się, czy weganie są bardziej narażeni na jej nadmiar. Doradzimy również, co zrobić, by utrzymywać stężenie homocysteiny na odpowiednim poziomie.
Vegebrytą październikowego numeru zostanie Philip Lymbery, dyrektor wykonawczy organizacji Compassion in World Farming i współautor głośnej książki ?Farmagedon?. Philip opowie o zagrożeniach, jakie niesie ze sobą chów przemysłowy zarówno dla środowiska, jak i dla ludzkości.
Drugą, równie ciekawą osobą, z którą porozmawiamy w październiku, będzie doktor Colin Goldner z Great Ape Project (Projekt Małpy Człowiekowate).
Oprócz tego w “Vege” znajdziecie jeszcze wiele innych ciekawych artykułów o ekologii, zwierzętach i zdrowiu, a także felietony Xaviera Bayle, Bereniki Bratny i Agaty Wiatrowskiej.