Już w październiku mnóstwo ciekawych artykułów, wyjątkowe przepisy i inspirujące porady w sam raz na pierwsze długie jesiennie wieczory.
Poniżej przedstawiamy część artykułów, które przygotowaliśmy dla Was w następnym numerze:
- Metalowiec o miękkim sercu – Marek Piekarczyk, wokalista legendarnej grupy TSA, opowiada nam o swojej twórczości, wegetarianizmie i podejściu Polaków do zwierząt.
- Spróbujesz z probówki? ? kotlety z hodowli in vitro kiedyś wydawały się absurdalną ideą z literatury science-fiction. W obliczu nadchodzącego kryzysu żywnościowego stają się dzisiaj koniecznością. Przedstawiamy tajniki laboratoryjnej hodowli mięsa.
- Wykwintna kasza ? wyjątkowe przepisy na proste potrawy z kasz
- Zjeść wszystkie rozumy – co jeść, by najlepiej odżywić mózg?
- Wstydliwy problem – jak sobie poradzić z zespołem jelita drażliwego?
- Depresja ? problem, którego nie wolno zbagatelizować!
- Jedzenie z zieloną metką – praktyczny przewodnik po ekocertyfikatach
- Jak to jest być drzewem? – pomysły na eko-zabawy dla dzieci
- Muzyka przekonuje – amerykański zespół xTrue Naturex zachwyca muzyką i inspiruje tekstami
- Zjawiska (nie)naturalne – sztuka ziemi w wykonaniu polskich artystów znanych na całym świecie
- Wychować mordercę – psy zepchnięte przez ludzi na margines
- Ptaki żywe rzutki – Zenon Kruczyński o tym, czemu w Polsce zabija się ptaki
- Każda Walka jest wyzwaniem – Monika Kędzierska, mistrzyni Polski w kick boxingu 2011, obala mity o tym, że sporty walki nie są dla kobiet i wegetarian
- Amsterdam i Berlin – miasta przyjazne wegetarianom
- Zmiana nawyków to przyjemność – relacja z Drzewa Życia – pierwszego polskiego ośrodka leczenia dietą wegańską i ruchem
- Poza tym jak zwykle solidna porcja recenzji książkowych oraz wspaniałe felietony. Zapraszamy do kiosków już na początku października!