Pierwszy miesiąc prenumeraty cyfrowej za 5 złzamawiam

Logowanie

czerwiec na talerzu

maj 29 2020

Sezonowe znaczy lepsze! Dlaczego? Bo to produkty świeże i naturalne. Nie jadą do nas z daleka i nie wymagają sztucznego odświeżania. Sprawdźmy w kalendarzu, które sezonowe owoce i warzywa dostępne są u progu lata.

Czerwiec to czas, kiedy pojawiają się pyszne i świeże warzywa i owoce, na które czekaliśmy wiele miesięcy. Korzystajmy z tego! Zacznijmy dzień od lekkiej kalafiornicy z kapustą. Do sałatki na drugie śniadanie dodajmy garść soczystych i cudownie kwaśnych porzeczek, agrestu lub słodkich truskawek. Zajadajmy się świeżym bobem, bo właśnie teraz jest najpyszniejszy. Możemy go zaserwować na obiad z duszonymi warzywami albo podjadać tylko ugotowany. Niech będzie zdrowo i sezonowo!

Artykuł Premium
Zyskaj dostęp online do wszystkich wydań Magazynu
Pierwszy miesiąc 5 zł!
przy subskrypcji miesięcznej*

Nie chcesz prenumerować? Na naszej stronie znajdziesz również ciekawe darmowe treści. Możesz też: