Po 20 latach Subway wprowadził do swojego menu duże zmiany. Od września w Polsce sieć sandwiczy rozbudowała ofertę dla wegan oraz osób będących na diecie bezglutenowej i bezmięsnej.
Co nowego znajdziemy w Subwayu? Prawie 20 nowych składników. Pod koniec sierpnia, akurat mniej więcej na 20-lecie istnienia marki, sieć kanapkarni ogłosiła, że wprowadzi trzy nowe rodzaje pieczywa, w tym bezglutenowe.
W menu znajdziemy też trzy nowe sałatki
Przekąski/ dodatki to również nowość. Obok klasycznych kanapek Subwaya teraz będzie można zjeść quesadillę z kurczakiem lub w wersji wegan – z warzywami, małą sałatkę lub chlebek muesli wypełnionym kremowym serkiem (to opcja dla wegetarian).
Z nowych dodatków warzywnych do wyboru pojawiły się: szpinak, słodka kukurydza, raw slaw – mieszanka białej i czerwonej kapusty. W sumie do wyboru dla roślinnych w 100 procentach są cztery wegan kanapki.
Pojawiły się również specjalne tablice z menu dla roślinożerców. Nowe menu weszło na początku września. Byliście, jedliście, polecacie?
WK