W minioną niedzielę 23 marca 2025 r. w wegańskiej kawiarni Lewandi w Warszawie odbyła się degustacja z okazji Międzynarodowego Dnia bez Mięsa. To było niesamowite wydarzenie!
Piękna pogoda, mnóstwo pozytywnej energii, wiele inspirujących rozmów o diecie roślinnej i nowe odkrycia smakowe… to wszystko przyciągnęło wielu gości, którzy świętowali Międzynarodowy Dzień bez Mięsa w stolicy. Wydarzenie zorganizowała warszawska grupa wolontariuszy Fundacji Viva!
Weganie i nieweganie, klienci kawiarni i przypadkowi przechodnie, starsi i młodsi – wszyscy chętnie próbowali roślinnych zamienników mięsa od Bezmięsnego i Rośliniaka – Partnerów wydarzenia. Serwowaliśmy kanapki z różnymi dodatkami, a także ciepłe przekąski prosto z pieca!
Gospodarzem wydarzenia był lokal LEWANDI przy Al. Niepodległości 142A.
Zainteresowanie było tak duże, że wydarzenie zostało wydłużone aż o dwie godziny. W imieniu organizatorów serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w degustacji!
- Tutaj przeczytasz wywiad z założycielką Lewandi – Olgą Lewandowską, która gościła na okładce ostatniego świąteczno-noworocznego numeru VEGE!
- Tutaj posłuchasz podcastu z wegańskimi dietetyczkami: Kamą Gulbicką i Sandrą Marciniak (Radio dla Ciebie).
- Zdjęcia podczas wydarzenia robił Robert Zduński.