Pierwszy miesiąc prenumeraty cyfrowej za 5 złzamawiam

Logowanie

Najlepiej, bo bez pieczenia

czerwiec 22 2024

Sezon na truskawki trwa w najlepsze. To może być też sezon na serniki na zimno – oczywiście w wersji roślinnej.

Truskawki świetnie komponują się z sałatkami lub lekkimi deserami. Moim zdaniem rewelacyjnie smakują w połączeniu z aksamitnym jagielnikiem na zimno, który do złudzenia przypomina sernik. Skrywa on w sobie m.in. kaszę, niewielką ilość cukru, mleko kokosowe i świeże owoce. Dodatkowo dekoruję go truskawkową polewą, która równie dobrze sprawdzi się w towarzystwie wegańskich naleśników lub innych słodkich potraw.

Artykuł Premium
Zyskaj dostęp online do wszystkich wydań Magazynu
Pierwszy miesiąc 5 zł!
przy subskrypcji miesięcznej*

Nie chcesz prenumerować? Na naszej stronie znajdziesz również ciekawe darmowe treści. Możesz też: