Nasza gwiazda numeru wrześniowego to Aśka Rzeźnik: autorka serii ebooków oraz pierwszej w Polsce książki o tym, jak przejść na weganizm i w nim wytrwać. Przedsiębiorczyni i samodzielna mama, która pokazuje, jak sprytnie gotować oraz bezboleśnie przejść na dietę roślinną.
Jesteś niezwykle ciekawą osobą. Nie dość, że na co dzień podejmujesz bardzo kontrowersyjny nadal temat, jakim jest dieta wegańska u dzieci, nie boisz się mówić o samodzielnym macierzyństwie, jesteś autorką książek, ebooków, to masz za sobą wiele przygód podróżniczych. Jak mogłabyś się opisać?
Dziękuję za miłe słowa. Odbieram pozytywnie słowo „influencerka” i cieszę się, gdy ktoś tak mnie określa. W końcu oznacza to osobę, która wpływa na innych, a ja nieskromnie powiem, że czuję, że ten wpływ mam i to w istotnych sprawach. Przechodząc na weganizm i zaczynając pisać blog na ten temat, chciałam zmieniać świat i zachęcać do diety roślinnej. To się faktycznie dzieje.