W wielu domach omlet obsługuje zarówno śniadanie, obiad, jak i kolacja. Danie to otwiera niesamowite pole do kreatywności. Najlepsze jest w wersji wegańskiej i bezglutenowej!
Korzystając z tego, że jesienią mamy ochotę na nieco cięższe gatunkowo dania, pokazujemy Wam naszą wegańską wersję omletu bez glutenu. Z czym i jak go podacie, zależy już tylko od Was.
W wersji wytrawnej taki omlet możecie podać tak jak my, z rukolą i pomidorkami koktajlowymi, które można również zatopić w cieście.
Na potrzeby wersji słodkiej skorzystaliśmy z mrożonych malin. Sami pewnie znajdziecie jeszcze 105 innych sposobów przyrządzenia naszego jesiennego bohatera.
Słodkie omlety, a także naleśniki najbardziej lubimy polane sosem karobowo-sezamowym. Melasa z karobu, tahini i mleczko kokosowe to rzeczy, których nigdy nie może zabraknąć w naszej kuchni. Włączcie kreatywność i do dzieła!