Przedstawiamy kilka propozycji dla fanów różnego rodzaju nabiałowych smarowideł kanapkowych na bazie twarogu, sera topionego i innych śniadaniowych przysmaków, które odstawiliśmy już dawno.
Zatęskniliśmy za różnymi nabiałowymi patentami na kanapki, które można zabrać ze sobą na spacer, do pracy, na wyjazd lub do szkoły. Efektami tych małych tęsknot dzielimy się z Wami. Przedstawiamy przepis na pastę twarożkową na bazie tofu, do której może-cie dodać ulubionych ziół i przypraw. Genialnie też sprawdzi się wkrojenie do niej rzodkiewki, pomidora lub ogórka. Świeża natka pietruszki lub koperek również dadzą radę. Sami bardzo chętnie jadamy ją z ogórecznikiem i dzikimi ziołami znalezionymi na spacerze. Dla „wyznawców” bezsojowych rozwiązań mamy inne smarowidło – na bazie orzeszków nerkowca. Odrobinę nawiązuje do topionego sera. Dodatek suszonej żurawiny i orzechów włoskich sprawia, że całość jest naprawdę wykwintna i może kupić wiele podniebień.
Jesteśmy pewni, że te pasty na pewno wyjdą każdemu, nawet tym, którzy w pakiecie od losu otrzymali dwie lewe ręce. Zapraszamy do miksowania!