Firma Grycan nie mówi ostatniego słowa w kwestii wegańskich przysmaków w swoich cukierniach!
Najpierw wprowadziła pyszne lody wegańskie w trzech smakach, które są już dostępne również w supermarketach, a teraz do cukierni Grycan trafiła wegańska szarlotka!
Małgorzata Grycan mówi, że ciasto jest nieco mniej słodką wersją tradycyjnej szarlotki, a jego przyjęcie przez klientów było bardziej entuzjastyczne, niż mogła się tego spodziewać.
– Odezwało się do mnie wielu znajomych i nieznajomych wegan, którzy przede wszystkim od razu ją zauważyli i docenili fakt, że taka pozycja pojawiła się w naszym menu – cieszy się. – To tym bardziej pozytywne zaskoczenie, bo nasza marka postrzegana jest jako dość tradycyjna – dodaje Grycan.
Cukiernia, która raczej nie sprawiała wrażenie pragnącej nadążać za nowymi trendami, postanowiła otworzyć się na osoby na diecie wegańskiej, z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi.
– Nie mogę w tej chwili zdradzić nad czym konkretnie pracujemy, ale mogę obiecać, że jeszcze w tym sezonie pojawią się kolejne roślinne nowości – mówi Małgorzata Grycan, która sama jest wegetarianką i do wegańskiej linii Grycan podchodzi ze szczególną uwagą.
AB