Producent roślinnych burgerów, do złudzenia przypominających mięso, postawił na produkcję i promocję kolejnych produktów. Premierę w USA miały właśnie „kiełbaski śniadaniowe”, które mają imitować wieprzowinę.
Burgery Beyond Meat pokochał cały świat. Teraz firma wypuściła na amerykański rynek sprzedaży „kiełbaski śniadaniowe” w formie kotlecików, przypominające jednak smakiem i konsystencją kiełbaski wieprzowe.
Dostępne są w 2 smakach: klasycznym i pikantnym. Nie zawierają soi, glutenu, GMO. Według zapewnień producenta, da się je przygotować na ciepło w ciągu 5 minut, nawet jeśli są zamrożone.
Na razie kiełbaski trafiły do dostawców, a pierwszą siecią lokali, w której już od jakiegoś czasu są serwowane, jest Dunkin’ Donuts. W lokalach tej firmy sprzedawane kupić można zestawy śniadaniowe z kanapkami z nowym poroduktem Beyonda.
W lipcu sieć zaprezentowała je przedpremierowo w 163 lokalach na Manhattanie, na jesieni natomiast już w całym kraju. Sprzedawano je także w niemal całej Kanadzie. Kolejne sieciówki zgłaszają się, by mieć je u siebie.
Beyond Meat to pochodzący z Los Angeles producent roślinnych substytutów mięsa. Pierwsze produkty firmy stały się dostępne w Stanach Zjednoczonych w 2012 roku.
TL