Pierwszy miesiąc prenumeraty cyfrowej za 5 złzamawiam

Logowanie

Vegan Majo: trafny wybór z troską o środowisko

wrzesień 01 2019

Rynek produktów wegańskich stale się rozrasta. Dzieje się tak dzięki rosnącej świadomości konsumenckiej – zarówno jeśli chodzi o kwestie zdrowotne, jak i środowiskowe czy natury etycznej. Duże firmy dostrzegają ten pozytywny trend i rosnące wymagania klientów, którzy szukają wysokiej jakości produktów przygotowanych z troską o środowisko naturalne. Jedną z takich firm jest Develey, który w tym roku wypuścił na rynek wegański majonez.

Vegan Majo to produkt nie tylko dla wegan. Skorzystają z niego również alergicy, osoby na diecie bezglutenowej oraz wszyscy ci, dla których ważne jest zdrowe i świadome odżywianie – majonez nie zawiera wzmacniaczy smaku, barwników i konserwantów. Ze względu na wysoką zawartość oleju rzepakowego jest także świetnym źródłem kwasów Omega-3. Ma gładką konsystencję i delikatny smak, dzięki czemu idealnie nadaje się jako baza do sosów i dodatek do burgerów i sałatek.

Develey koncentruje się nie tylko na wysokiej jakości swoich produktów i wychodzeniu naprzeciw swoim Klientom, lecz także na innowacyjnych rozwiązaniach i jak najbardziej zrównoważonej produkcji.

Działania mające na celu zadbanie o środowisko naturalne to m.in. zmniejszenie emisji CO2, wyeliminowanie ze wszystkich produktów oleju palmowego czy zaprzestanie produkowania odpadów na wysypiskach do 2020 roku. Duży nacisk kładziony jest na używanie materiałów pochodzących z recyklingu oraz pakowanie produktów własnych w opakowania nadające się do recyklingu.

W ostatnich latach w firmie wprowadzone zostają także inne zmiany, m.in. wyeliminowanie z produktów syropu glukozo-fruktozowego, zastępowanie cukru białego nierafinowanym cukrem trzcinowym, rezygnacja z jaj od kur w chowu klatkowego i czy zastosowanie naturalnej soli Kłodawskiej.
Warto codziennymi wyborami wspierać firmy, którym nie jest wszystko jedno.

Zarówno Vegan Majo, jak i wiele innych produktów kupisz m.in. tutaj.