Listopadowy numer “Vege” dostarczy Wam wielu jesiennych inspiracji kulinarnych. Podpowiemy Wam m.in. jak przygotować pyszną, całkowicie wegańską pizzę!
Porozmawiamy o tym, czy za pomocą diety można wzmocnić odporność i zmniejszyć ryzyko jesienno-zimowych przeziębień. Nasza dietetyczka opowie również o tym, czy warzywa kapustne mogą mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie tarczycy.
Vegebrytką listopadowego numeru zostanie Katarzyna Dąbek, weganka i wicemistrzyni Europy w kettlebells, która w październiku będzie reprezentować Polskę w Mistrzostwach Świata w Dublinie!
Zajmiemy się również sprawą wykorzystywania zwierząt w cyrkach. We wrześniu Łódź stała się trzecim, po Bielsku Białej i Słupsku, miastem, które nie zgadza się na występy cyrków ze zwierzętami. Aktywiści Fundacji Viva! opowiedzą, jak udało się przeforsować ten zapis.
Oprócz tego w “Vege” znajdziecie jeszcze wiele innych ciekawych artykułów o ekologii, zwierzętach (m.in. o niezwykłej inteligencji ośmiornic) i zdrowiu, a także felietony Xaviera Bayle i Roberta Rienta.